Loomaniac [blog]

Rainbow Loom (2)Loomaniac? Ik hoor het je denken. Wanneer je grote vraagtekens in je vizier krijgt bij het horen van deze term, ben je er ongetwijfeld nog niet mee besmet. Dat is dan weer een meevaller… Of niet, het is maar hoe je het bekijkt.

Hier in huis zijn zowel moeder als dochter besmet met het loom-virus en dus loomen wij ons een slag in de rondte en kun je ons dus gerust loomaniacs noemen. Voor iedereen die het niet kan volgen: ik heb het over de nieuwste rage in Nederland: Rainbow Loom.

Rainbow LoomMet Rainbow Loom maak je de leukste en hipste armbandjes, kettingen en andere accessoires van gekleurde elastiekjes. Op een speciaal bord met pinnen (de loom) maak je een patroon en door de elastiekjes in elkaar te weven krijg je een superleuk resultaat. Toen ik het in de schappen zag liggen, moest ik het wel meenemen: heerlijk freubelen met mijn meisje! Gezellig om samen lekker sieraden te maken. Al zijn we dat station inmiddels ook gepasseerd. Langzaam groeit er een dierentuin in ons huis. Een kleurrijke zoo dan wel te verstaan, want de dieren worden ook van deze kleurrijke elastiekjes gemaakt.

raibow loom paardIn de praktijk ben ik degene die een ontwerp uitprobeert. Nee, ik ben niet zo creatief dat ik zelf van alles ontwerp, daar heb ik gelukkig YouTube voor. Wanneer je daar Rainbow Loom intikt, krijg je een scala aan filmpjes te zien. Mijn dochter ziet een mooi plaatje en mama gaat aan de slag. Kijken en doen, dat is waar het allemaal om draait. Wanneer ik eenmaal een leuk dier in elkaar heb gedraaid, wil mijn dame niet achterblijven en maakt ze er zelf ook eentje.

Naast een bonte verzameling sieraden hebben we nu dus ook slangen, schildpadden en paarden in huis en er zullen ongetwijfeld nog veel meer dingen gemaakt worden van deze regenboog stiekjes.

10256900_623166451111184_625621250090773632_nEnthousiast geworden na het lezen van deze blog? Onthoud dan goed: Rainbow Loom is zeer verslavend, dus starten is op eigen risico! Want eenmaal besmet is het lastig er van af te blijven: dat ondervonden wij ook op school.

Tijdens de overblijf op de basisschool hadden we als knutselactiviteit ook van deze Rainbow Looms aangeschaft. Resultaat? Er werd massaal geknutseld (door meiden en jongens) en binnen no-time liep de halve school met gekleurde armbandjes om de polsen. Het nadeel ondervonden wij al snel: de elastiekjes waren niet aan te slepen en al snel was onze voorraad op.

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

“Mag ik een iPhone?” Zo pak je dat aan

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met smartphones. Het is dan ook niet gek dat …

Share
Share