Nieuwe Bros Chocolade Tabletten

Wie aan Bros denkt die denkt aan bubbel chocolade. Repen die veelte snel op zijn en enorm lekker zijn. Althans, als je net zo’n chocolade monster bent als dat ik ben. Ik was dan ook blij verrast dat ik de nieuwe Bros Chocolade Tabletten mocht testen. Hmmmmm… zeker geen straf! Het blijkt dat er per reep tussen de 108 en 131 kcal zitten, dat valt mij echt reuze mee. En de nieuwe smaken van Bros Tablet hebben het Nestlé Cocoa Plan logo op de verpakking staat, wat betekent dat de tabletten gemaakt zijn met duurzame cacao, met oog voor de leefomstandigheden van de cacaoboer. Dat is pas chocolade eten met een super goed geweten!

Ik krijg drie nieuwe smaken voor mijn kiezen: Melk & Praline, Melk & Caramel en de smaak Melk & Wit. Ik besluit om ze op een goed moment te testen; ik wil er echt goed voor zitten. Maar mijn man had de repen al gevonden en zat er al heerlijk aan te knagen. Hij had de smaak Melk & Caramel te pakken. De repen zitten net zoals andere repen netjes verpakt en is in stukjes te breken. Ik breek een stukje af en het valt mij op dat de chocolade niet echt afbrokkelt, wat ik wel verwacht had door de bubbels in de chocolade. Het doet mij verrassen als ik het in mijn mond stop maar niet op de positieve manier. Dit smaakt niet zo luchtig zoals de Bros repen. Het zijn compacte bubbels en de karamel is al helemaal nergens te vinden. Nog maar een stukje en ook hier hetzelfde verhaal: geen luchtige bubbels en al helemaal geen echte karamel. Als we ergens aan het einde van de reep zitten zie ik eindelijk een sliertje karamel zitten. Hoera! Maar deze smaakt totaal niet naar karamel. Dit is een beetje een domper want het plaatje op de reep laat wel duidelijk flink wat karamel zien. Dan de volgende dag maar verder met de smaak Melk & Praline. Ook hier zijn de bubbels niet luchtig maar de smaak is wel prettig. Ik verkies dan toch weer de ouderwetse reepjes Bros boven deze tablet Bros. En de praline smaak, tja… ik kan hem niet goed proeven. En dan komt de smaak Melk & Wit en daar hoop ik dan toch echt dat het is wat ik er van verwacht. De bubbels lijken zachter en wit proeft ook echt naar wit. Hoera! Dit is Bros zoals we hem kennen!

Mijn conclusie is dus dat de reep niet echt geeft wat je er van verwacht of wat de fabrikant beloofd. Dat de reep het Nestlé Cacoa Plan logo heeft is dat wel iets super positiefs. De repen zijn zeker niet verkeerd qua smaak. De chocolade proeft erg lekker en ook de prijs is toch wel gunstig. Alleen in mijn karretje zul je toch de ‘old school’ repen van Bros terug vinden.

About Mirjam Bothof- de Groen

degroen.mirjam@gmail.com'
Ik ben Mirjam en de trotse moeder van 3 gezonde gezellige meiden van 5, 7 en 11 jaar. De oudste 2 wonen bij hun vader en dat gaat eigenlijk (en eindelijk!) enorm goed. Ik ben 34 jaar en ben alweer 5 jaar getrouwd met Marcel. Ik vind het erg leuk dat ik mag gaan bloggen voor Trotse Moeders en zal jullie meenemen in mijn avontuur op zoek naar mijzelf!

Check Also

Valentijnsdag? Warmte kan je redden!

Valentijnsdag is bedoeld als een dag om je geliefde te verwennen, of om een geheime …