04 weken zwanger


4 (vier) weken zwanger: lees hier alles wat je wilt weten:

ovulatietest en zwangerschapstest midstreamTijd om te testen
Nu is het zover om een zwangerschapstest te doen. Op het eind van deze week kan je vanaf het moment dat je een dag over tijd bent een zwangerschapstest doen. Deze zwangerschapstest kan je overal kopen, er is geen doktersrecept voor nodig. Doe de urinetest niet even tussendoor. Kies thuis een mooi moment uit en hou rekening met de emoties die bij de uitslag, positief of negatief, boven kunnen komen drijven.

Embryo
Vanaf de bevruchting zijn de eicel en zaadcel versmolten met elkaar en hebben zich al vele malen gedeeld. Twee cellen werden vier cellen. Vier werden er acht. Acht werden er zestien. Er is een groep van cellen ontstaan. En rond de vijfentwintigste dag verdeelt deze groep cellen zich in drie lagen. De bovenste laag gaat zich ontwikkelen tot het zenuwstelsel en de zintuigen. De middelste laag tot de botten, bloedvaten, spieren, nieren en geslachtsorganen. De onderste laag ontwikkelt zich tot het ademhalingsapparaat en het maagdarmkanaal. Al het DNA ligt al vast.
Op het einde van de eerste maand is de groep cellen een ‘embryo’ van ongeveer 1 mm groot geworden.

Zwangerschapskwaaltjes
Sommige vrouwen voelen zich negen maanden kerngezond. Ze hebben geen last van misselijkheid of andere zwangerschapskwaaltjes. Het is mogelijk dat jij wel last hebt van de volgende kwaaltjes:

Misselijkheid. Een van de bekendste zwangerschapskwaaltjes is misselijkheid. Zelfs vanaf de eerste week na de bevruchting kun je al misselijk zijn.
Jeukende en brandende borsten. Je borsten zullen door de nieuwe hormonen die je lichaam aanmaakt flink in omvang groeien. De melkklieren maken zich klaar om over een paar maanden je baby melk te geven! Ze kunnen jeuken, brandend of zelfs wat pijnlijk voelen en soms zijn er heel korte pijnscheutjes.

Praktisch
Enkele zaken kun je al regelen zoals:
– Je huisarts of verloskundepraktijk bellen en doorgeven dat je zwanger bent, een afspraak voor een echo kan worden gemaakt.
– Wil je je opgeven bij Moeders voor Moeders? De organisatie Moeders voor Moeders verzamelt urine van zwangere vrouwen om de HCG (zwangerschapshormoon) te gebruiken voor de productie van Pregnyl, een medicijn dat onder andere wordt gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen, zoals IVF . Update
– Je gezondheid telt nu voor twee. Jij en je baby.

Trotse Moeders Banner - 4 Weken zwanger

Lees ook
3 weken zwanger
5 weken zwanger
Ik ben … weken zwanger; alle weken op een rij

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Hoe werkt een zwangerschapstest?

Stel je voor…. je bent een aantal dagen over tijd. Komt het door de spanning? …