Grapefruit candybar van witte chocolade

De grapefruit candybar van witte chocolade is een heerlijk nagerecht of lekker bij een feestje. En het mooiste van alles is het is gezond en makkelijk te bereiden!

Wat heb je nodig?
600g witte chocolade druppels
– 550g melk
– 40g eidooier
– 375g suiker
– 12 blaadjes gelatine
– 1l geslagen room
– 5 dl grapefruitsap (zonder vruchtvlees)
– 15g agaragar
– 150g poedersuiker
– 150g eiwit
– 1 Grapefruit Basilicum cress

Bereiding

Candybar
Meng 250g melk, 40g eierdooier en 25g suiker in een thermoblender en verwarm het mengsel tot 80°C. Week 10 blaadjes gelatine in koud water en voeg dit bij het verwarmde melk mengsel. Voeg 600g witte chocolade druppels bij de melk en draai dit koud. Voeg bij het mengsel 1l geslagen room, en meng dit er goed door. Giet het mengsel in de candybar-vormen en laat opstijven in de vriezer.

Grapefruit sorbetijs
Verwarm de 5dl grapefruit sap met 150g suiker. Voeg 2 blaadjes gelatine toe en laat deze oplossen. Draai hiervan ijs in een sorbettiere. Grapefruit gel Meng de 800g coulis, 300g melk, 200g suiker en 15g agaragar met elkaar, giet dit in een pan en breng het geheel aan de kook. Giet dit daarna op een plaat (in een dunne laag) en laat dit afkoelen. Vervolgens doordraaien in de thermoblender tot een gel.

Merengue
150g eiwit opslaan en langzaam de 150g poedersuiker toevoegen. Opspuiten en afbakken op 70°C voor minimaal 5 uur. Grapefruit Schaaf zestes van de grapefruit, zonder het witte. Kook dit 3 keer in water. Kook dit daarna nog een keer in suikerwater. (50-50 water en suiker)

Basilicumcress
Gebruik de basilicumcress om het gerecht mee te decoreren.

Dit recept werd mede mogelijk gemaakt door ILoveFloridaGrapefruit.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Nationale bedankdag 2022 – wie wil jij bedanken? [Merci – winactie]

Elkaar bedanken…. dat kun je eigenlijk niet vaak genoeg doen. En dan niet het gedachtenloze …

Share
Share