Sigg drinkfles met New Active Top

De drinkflessen van Sigg kennen we allemaal wel. Deze herbruikbare drinkflessen van Zwitserse makelaardij hebben een hoge kwaliteit. Van origine waren deze flessen vooral bij outdoor winkels te koop en werden ze vooral gebruikt bij trektochten en kamperen. Maar dat is al lang niet meer zo. Zo zie je deze aluminium flessen overal opduiken en zijn er bijvoorbeeld ook kindervarianten met tuitdoppen. Nu introduceert Sigg de New Active Top die speciaal ontwikkeld is voor kinderen. Deze innovatieve drinkfles beschikt over een overdrukventiel en een geïntegreerd rietje waardoor deze niet lekt en ook gebruikt kan worden als schoolbeker.

Dat testten wij natuurlijk uit. De fles is inderdaad zoals je hem van Sigg mag verwachten. Een kwalitatief goede aluminium fles met een mooi ontwerp erop. Wij hebben de meisjes variant met het paard erop en die viel bij alle drie van mijn dochters (van 3 jaar, 5 jaar en 7 jaar) in de smaak. Doordat het ontwerp niet heel zoetjes is, geloof ik ook gelijk dat dit ontwerp ook oudere meiden aan zal spreken. Gelukkig zijn er verschillende ontwerpen en ook nog effen flessen. Hierdoor vind je altijd wel een drinkfles naar wens.

Maar drinken zonder knoeien? Ja. Het is echt waar! Wij hebben hier al de nodige bekers en drinkflessen verslonden en deze komt tot op heden als beste uit de bus. De New Active Top doet zijn werk en lekt niet. De dop is door een reliëf eenvoudig los te draaien waardoor het inschenken van een drankje, en het weggooien van wat over blijft, makkelijk gaat. De dop kan je goed aandraaien (wat dus gelijk de eerste lektest was) en gaat zonder heel veel kracht weer los. Maar gelukkig zit hij ook weer niet zo los dat je kinderen hem makkelijk open en dicht kunnen doen.

De New Active Top heeft aan de bovenkant 4 standen, namelijk close, air, open en clean. Deze standen selecteer je door het draaien aan de drinktuit. Het wijst zich eigenlijk vanzelf. Close is voor het vervoeren van de drinkfles wanneer er drinken in zit. Air is voor als je koolzuurhoudende dranken erin hebt zitten. Dit heb ik zelf niet getest omdat mijn kinderen niet van prik houden, maar volgens de gebruiksaanwijzing draait je deze Active Top eerst naar “air” zodat de overdruk, die ontstaat bij frisdrank, kan ontsnappen. Zodra het sissen stopt, kan je doordraaien naar “open” om te drinken. De stand open is dus om te drinken en de stand clean is voor het schoonmaken. In deze stand kan je de drinktuit van de bovenkant eraf halen zodat de verschillende onderdelen los van elkaar gereinigd kunnen worden. Ideaal, want hoe vaak zit je met andere drinkflessen te klooien met die ingebouwde rietjes die onmogelijk schoon te maken zijn… Dat is dus verleden tijd. Zeker ook omdat alle onderdelen gewoon in de afwasmachine kunnen!

Het drinken gaat door het speciale tuitje heel makkelijk. Je zuigt er gewoon aan. Je hoeft de drinkfles niet te tillen, kantelen of op zijn kop te houden. Hierdoor is deze fles ook geschikt voor jongeren kinderen. Zeker ook omdat de fles high shock resistance is. Hij kan dus tegen een stootje! Gelukkig is de gehele dop, dus ook het drink gedeelte, 100% BPA-vrij. Je hoeft je dus niet druk te maken over eventuele schadelijke stoffen die je kind binnen kan krijgen.

Het enige nadeel dat wij kunnen ontdekken aan deze fles is dat hij niet goedkoop is. Met een adviesverkoopprijs van € 18,95 voor een 0,4 literfles valt hij in de duurdere klasse. Zelf vind ik dat de fles het zeker waard is. Hij lekt echt niet en het is een zeer duurzame fles is. Maar ik kan me voorstellen dat dit een drempel is voor andere gezinnen. Desondanks zeker een aanrader!

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Hydro Flask: voor warm en koud [review]

Brrr… een RVS drinkfles. Ik moet er eigenlijk niet aan denken. Volgens mij smaakt je …

Share
Share