Extreem knutselen met water en vuur: Super Cool dus!

supercool-knutselenWe denken misschien te veel bij het woord ‘knutselen’ aan kleuters die thuis of op school knippen, plakken, verven en tekenen. De ene kleuter kan het beter en vindt het leuker dan de andere, maar als ik het vergelijk met mijn vroegere ervaringen is het aantal knutselwerkjes van kleuters explosief in aantal gestegen.

exterm knutselen meisjesMaar knutselen houdt niet op je zesde op. Alleen wat je dan in elkaar knutselt wordt steeds ingewikkelder en met name bij jongens gaat het steeds meer knallen en met een waterballetten gepaard.

We kunnen ook boomhutten knutselen, racewagens, bommen, raketten, en noem maar op en dat kan door gaan totdat jongens aan motoren gaan knutselen (en sommige meisjes ook).

Voor die leeftijd tussen kleuterschool en brommer/scooter heeft Karakter Uitgeverij een vet cool boek uitgegeven: Super Cool Knutselen! Oorspronkelijk in Duitsland uitgegeven onder de titel “Extrem  Tüfteln” geschreven door twee Duitse dames Franziska Heidenreich & Bianka Langnickel.

extreem knutselen vuurEen boek waar heel veel instaat waarvan met name jongens heel blij van worden (vuur en water). Maar ook voor onze ondeugende dames staan er veel (extreem) knutselwerk in. Een bijzonder boek waar met bepaalde beschreven experimenten hulp van vader of moeder nuttig, nodig, gewenst is, wat het saamhorigheidsgevoel binnen het gezin zeker zal versterken.

extreem knutselen ballonnen Bestel dit “Coole” boek hier >>>>

 

 

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Bevroren dromen [recensie]

David is een stille jongen met een voorliefde voor sneeuwkristallen. In zijn jeugd droomt hij …