Het baby olifantje Foto; Dierenpark Amersfoort

Baby olifantje geboren in Dierenpark Amersfoort

Vanochtend om 5.30 uur is in Dierenpark Amersfoort een baby-olifantje geboren. Het gaat goed met moeder Indra, Kina (de dochter van Indra) en het baby-olifantje. Gisteren waren de olifanten al erg onrustig, waardoor het olifantenverblijf werd gesloten voor publiek. De verzorgers van Dierenpark Amersfoort gingen er toen al van uit, dat de bevalling niet lang op zich zou laten wachten.

Op dit moment is het nog niet bekend of het een meisje of een jongetje is. Vaak wordt dit pas bekend, als het olifantje voor het eerst gaat plassen. Tevens is de naam van het baby-olifantje ook nog niet bekend.

Dierenverzorger Bas Aalders vind het heerlijk om te zien hoe zusje Kina op het baby-olifantje reageert. En hij is blij te zien dat  moeder Indra, de aandacht over de 2 olifantjes heel goed verdeeld! Vandaag worden de andere olifanten bij moeder Indra en het baby-olifantje gelaten. Vanaf vrijdag kunnen (mits alles goed gaat) de bezoekers de kleine olifant ook aanschouwen.

Via webcams kon de bevalling van het olifantje live gevolgd worden. Het was dan ook erg druk op de site, tijdens en rond de bevalling. Ook nou nog kan men live het olifantje volgen. Houdt er echter rekening mee dat door drukte de site overbelast kan zijn.

De dierverzorgers zijn blij en opgelucht dat alles goed is verlopen. Een paar jaar terug  trapte moeder Indra en haar moeder, samen het baby-olifantje dood. Dit komt vaker voor bij olifanten die voor het eerst bevallen. Dit schijnt te komen door de pijn van de bevalling en de paniek die daarbij kan komen.

Wil jij het olifantje ook live volgen? Klik dan hier voor de webcam.

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …