Ontharen tijdens de zwangerschap? Wat is mogelijk?

Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. Je kan bijvoorbeeld ineens haargroei krijgen op plekken waar je dat normaal niet hebt en de haartjes zijn dikker. Het komt vaak voor dat je ineens haar op je bovenlip of bij je tepels krijgt.

Maar op haar in het zicht zit je sowieso niet te wachten. Je wilt er ondanks dat je zwanger bent natuurlijk wel mooi uit blijven zien en bij warm weer met blote benen kunnen lopen. Gelukkig kan je jezelf tijdens je zwangerschap gewoon blijven ontharen. We vertellen je hoe je dat kan doen.

Zo onthaar je je benen

Ook tijdens je zwangerschap kan je je benen gewoon scheren, harsen, waxen, epileren of ontharen met ontharingscrème. Het wordt er alleen naarmate je buik groeit niet makkelijker op. Je kan er dus ook voor kiezen om het je partner te laten doen, of ervoor naar de schoonheidsspecialiste te gaan.

Als je wel zelf je benen wilt ontharen kan je het jezelf makkelijker maken. Ga er rustig voor zitten, of lekker in bad liggen. Leg één been op een krukje op de badrand als je gaat zitten zodat je er makkelijker bij kan. Als je in bad ligt kun je het beste beide benen buigen, zodat je ondanks je (dikke) buik meer ruimte hebt om voorover te buigen en bij je benen te komen. Gebruik een spiegel om het beter te kunnen zien en zorg voor een scherp scheermes. Bijvoorbeeld de scheermesjes van Gillette.

Je gevoelige schaamstreek kan je het beste scheren

Hoewel het niet nodig is om je schaamstreek tijdens de zwangerschap en voor de bevalling te scheren, kan je het doen omdat je je er prettiger bij voelt, of omdat het kan helpen als je onverhoopt gehecht moet worden of een kunstverlossing moet ondergaan.

Tijdens je zwangerschap zijn je schaamstreek en bikinilijn extra gevoelig. Je kan ze waxen, harsen of epileren, maar scheren is de meest comfortabele en minst pijnlijke optie. Het beste kan je bij je schaamstreek en bikinilijn komen als je gaat zitten en je benen zo ver mogelijk uit elkaar doet. Hierdoor kan je zo ver mogelijk naar voren buigen.

Pak eventueel een kussentje of leun tegen de badrand aan als je in bad zit. Pak een spiegel zodat je ziet wat je doet en ga voorzichtig te werk. Neem de tijd.

Geen laserontharing tijdens je zwangerschap

Je zal tot na je zwangerschap en bevalling moeten wachten voor een laserontharing. Artsen raden dit namelijk af, omdat je hormoonbalans tijdens je zwangerschap verandert. Dit maakt je huid gevoeliger en zorgt ervoor dat wondjes door het laseren minder goed genezen. Je loopt ook het risico dat de laserbehandeling slecht is voor je baby. Maar behalve laseren blijven er gelukkig nog genoeg opties over om haarloos te blijven tijdens je zwangerschap.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Waar wil jij sterker in worden?

Wanneer je zwanger bent, of Trotse Moeder van een of meerdere kinderen, ziet je leven …

Share
Share