Opening Primark Hilversum [verslag]

Vanmorgen was ik al voor de kinderen naar school gingen, de deur uit. De reden? De opening van de Primark in Hilversum! Deze van oorsprong Ierse winkelketen breidt steeds meer uit. Meer winkels, meer landen, meer vloeroppervlakte (in Hilversum bedraagt deze ruim 3300 m²…).

Primark Hilversum is gevestigd in overdekt winkelcentrum Hilvertshof, midden in het (winkelcentrum) van Hilversum. Hilvertshof was 44 jaar geleden het eerste overdekte winkelcentrum van Nederland en heeft een prachtige make-over gekregen. De officiële opening van Hilvertshof was ook vandaag en de hele week zijn er nog speciale feestelijke momenten.

Ik was nog nooit in een Primark geweest en had er een bepaald beeld van (kratten, stellages, graaiende en duwende mensen, lange rijen, drukte en chaos…). Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik de nieuwe Primark binnenliep. Ruim, licht, mooie kleuren, duidelijke verdeling in soorten kleding en een veel leuker en diverser assortiment dan ik had verwacht!

Op de begane grond vind je vooral dameskleding. Er is een speciale denim-corner, er zijn enorm veel verschillende shirts (voor leuke prijzen!), blouses, badkleding, sportkleding etc. Zelfs schoenen, tassen en make-up kun je er kopen. Boven wordt herenkleding verkocht en is er een groot assortiment baby- en kinderkleding.

Er zijn 48 paskamers, twee hoeken waar je kunt “opladen” en er worden ook allerlei leuke “home” dingen verkocht. Aanrader voor wanneer je een leuke cadeau zoekt!

De kantoren en de grote kantine zijn ook allemaal in dezelfde mooie kleuren geverfd en het geheel ziet er echt prachtig uit. Er werken bijna 200 mensen in deze Primark, die de 18e is in Nederland. De mensen stralen plezier uit, en zijn herkenbaar in Primark shirts.

Het succesconcept van Primark is dat men de trends tijdig spot en er snel op inspringt. Wanneer iets nu “in” is, wordt het in grote aantallen ingekocht en verdeeld over de winkels. Zo spelen ze in op de populaire dingen, die veelal elders uitverkocht zijn, zoals momenteel de opblaasbare eenhoorns en flamingo’s.

Na de rondleiding was het tijd voor leuke, bondige speeches, onder andere van de algemeen directeur Nederland en België van Primark, de burgemeester van Hilversum, de eigenaar van het winkelcentrum en de sympathieke filiaalmanager. En uiteraard het officiële lint-doorknippen door burgemeester Pieter Broertjes.

Het wachtende publiek werd door de medewerkers, die blauwe ballonnen vasthielden, onder applaus in de winkel welkom geheten en waren ook zichtbaar verrast door de uitstraling. Ik sprak een vriendelijke dame, die bij de opening van de eerste Hilvertshof, 44 jaar geleden, er ook bij was en die nu lekker ging “shoppen”. Ook sprak ik nog met iemand van UWV, die in goed overleg met de mensen van Primark een heleboel werkzoekenden aan een baan heeft kunnen helpen.

En toen was het tijd om zelf nog wat leuke spullen uit te zoeken en naar de kassa te gaan (er zijn 40 kassa’s in de winkel, dus ik hoefde niet eens te wachten!). Het enige nadeel van Primark Hilversum is dat je er zo “hebberig” van wordt…. Aan de kassa bleek dat ik toch een behoorlijke stapel kleding en andere leuke dingen had weten te vergaren, maar ja (zo legde ik aan manlief uit), je kunt natuurlijk niet serieus verslag doen van een opening zonder zelf het hele proces van winkelen en afrekenen door te maken 😉

Primark Hilversum heeft ruime openingstijden: van dinsdag t/m zaterdag is de winkel van 9 uur tot 18 uur open. Op donderdag is het koopavond, tot 21 uur en op maandagen is de winkel open van 12 uur tot 18 uur. Wil je de drukte voor zijn, kom dan vroeg (maar niet allemaal tegelijk deze tip opvolgen hoor!).

Zelf zal ik er regelmatig binnenlopen, er komen steeds nieuwe dingen binnen en het is gewoon een gezellige winkel om in rond te snuffelen. Mijn dochter en haar vriendinnen zullen er vast ook regelmatig heen gaan want voor enkele euro’s kun je er al echt leuke items kopen. Kortom: wij zijn nu al blij met Primark in Hilversum!

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Waarom is de jas zo’n belangrijk kledingstuk?

Hoewel iedereen weer een eigen favoriet kledingstuk heeft, wordt de jas over het algemeen gezien …

Share
Share