Maisboogies

De biologische Maisboogies van RealSnacks is een ‘heerlijk en knapperig tussendoortje gemaakt van biologisch maiszetmeel’.  Er is niets aan het maiszetmeel toegevoegd, dus kunnen ook baby’s vanaf 6 maanden al smikkelen van dit tussendoortje. De Mais Boogies bevatten geen lactose, zout, additieven of gluten en zijn daardoor ook een fijn tussendoortje voor baby’s en kinderen met een voedselallergie.

Mijn kinderen van bijna 4 jaar, 2,5 jaar en net 1 jaar oud smikkelen ieder hun eerste bakje Maisboogies zo op en vragen direct om meer. De Maisboogies zijn vrij groot waardoor mijn jongste kind ze ook heel gemakkelijk zelf vast pakt en dus tot haar grote plezier zelf kan eten. Ik proef de Maisboogies ook zelf even en het valt me mee. Doordat er geen zout of additieven is de smaak heel zacht. En het is zeker niet alleen voor baby’s en dreumesen. Mijn oudste dochter van 4 jaar vindt ze ook nog erg lekker.

Terwijl ik deze recensie schrijf, ben ik toch ook nog benieuwd naar de gezondheidsfactor van dit biologische tussendoortje. Toevallig ligt er nog een zak popcorn in de la, dat ook bekend staat als een tussendoortje met weinig calorieën en dergelijke. Een gezonde snack zal maar zeggen. Ik vergelijk de voedingswaarden van beide snacks en de Maisboogies bevatten inderdaad een stuk minder vet (maar 2 gram per 100g t.o.v. 5,5 gram bij de popcorn). Verder zijn de waardes nagenoeg vergelijkbaar.

Al met al een prima tussendoortje dat ik met een goed gevoel aan mijn kinderen durf te geven. En waar zij gelukkig ook smakelijk van eten.

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Snelle witte chocoladesnacks [recept]

Valentijnsdag, een dag voor bloemen, kaarten en chocolade? Misschien voor jou wel, en dat kun …

Share
Share