It-Girl – Team Awkward [recensie]

Als alles wat Anna doet bekeken wordt door 10 MILJOEN MENSEN, dan is ze vastbesloten iets te vinden waar ze echt goed in is. Alle anderen lijken hun ‘ding’ al gevonden te hebben – vooral het nieuwe meisje op school, dat Connor zo in beslag neemt met hun gedeelde liefde voor kunst. Gelukkig komt de sportdag eraan en Anna? Die loopt zich warm!

WAT KAN ER NU NOG MIS GAAN?

Recensie
Ik heb onlangs een paar heel ontspannen uurtjes doorgebracht met It Girl – Team Awkward. Het is het vervolg op It-Girl, het eerste boek van Katie Birchall. Mijn oudste dochter heeft dat boek een paar jaar geleden gelezen, maar had nu in verband met school geen tijd … ik heb het met liefde van haar overgenomen. Wat een ontzettend leuk boek is dit tweede deel!

It Girl – Team Awkward heeft wat weg van Geek Girl en ook van Suzy D. Alle drie hebben ze een meisje van een jaar of 14, 15 in de hoofdrol dat enigszins onhandig is en het ene misverstand op het andere stapelt. Dit leidt tot de meest idiote situaties en is heel grappig om te lezen. Ze zijn alle drie a-sportief. Harriet uit ‘Geek girl’ en Anne de it-girl maken graag lijstjes en zijn ietwat nerdy. Een toepasselijk citaat is ‘Stel nou dat je een loser was die in een winnaar veranderde’


Bijzonder aan Anna, de hoofdpersoon van It Girl – Team Awkwardis dat haar vader Nick op het punt staat te gaan trouwen met de beroemde actrice Helena. Dat voornemen heeft Anna bekend gemaakt, daardoor is zij in de spotlights gekomen en is ze een echte it-Girl geworden.
‘Je zou kunnen zeggen dat papa onverwachte en heel openbare verloving mijn persoonlijke groei als tiener niet bepaald ondersteunt.’

De It-girls zoals Anna en Helena’s dochter liggen in dit boek nogal onder vuur bij de media. Waarom zijn ze eigenlijk zo  invloedrijk? Hun bekendheid is op niets gebaseerd, ze kunnen eigenlijk niets …

Twee andere belangrijke verhaallijnen in It Girl – Team Awkward  zijn de bruiloft die Helena aan het voorbereiden is, met de meest waanzinnige en niet zo geslaagde ideeën en de sportdag op school. Op een of andere manier is a-sportieve Anna aanvoerder geworden … En o ja, Anna wil indruk maken op haar vriendje Connor en hoopt hem snel voor het eerst te zoenen.


Een geweldige bijfiguur in It Girl – Team Awkward is Hond, de hond van Anna en haar vader. Je merkt het direct wanneer Hond van mening is dat hij vindt dat hij te weinig aandacht krijgt en zich verwaarloosd voelt. Hij verstopt dingen en in het ergste geval maakt hij spullen kwijt. Bijvoorbeeld de afstandsbediening moet het nog wel eens ontgelden.


It Girl – Team Awkward leest vlot en makkelijk. De afwisseling van gewone tekst met mailtjes, app-jes, lijstjes en briefjes die tijdens de les stiekem worden uitgewisseld, dragen hier uiteraard flink aan bij. in It Girl – Team Awkward is een superleuk boek, vooral voor jongere meiden. En het vooruitzicht dat er een derde deel aankomt is ook erg leuk!

It Girl – Team Awkward  – Katie Birchall
Young adult, paperback, 272 pagina’s, Uitgeverij Meis & Maas
Bestel ‘It Girl – Team Awkward’ hier >>>>

 

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …

Share
Share