Salted Caramel Mocha [recept]

Salted Caramel Mocha is een koffie met de combinatie van zout en zoet. Voor mij een geheel nieuwe ervaring, maar het smaakte heerlijk, moet ik zeggen. En nu het herfstweer niet meer te ontkennen valt, wil ik graag het recept voor deze koffie met jullie delen. Eenvoudig te maken, en echt verrassend lekker!

Screenshot 2015-09-24 at 14.31.33Nodig (per persoon):
• Een kopje SENSEO® Strong koffie
• 2 eetlepels cacaopoeder
• Snufje zeezout
• 120 ml melk
• Extra melk om op te schuimen
• 100 gr suiker
• 3 eetlepels gezouten roomboter
• 60 ml slagroom (niet geklopt), op kamertemperatuur
• Extra zeezout en karamelsaus ter decoratie

Bereiding:
Begin met de karamelsaus. Doe de suiker in een middelgrote pan met dikke bodem en verhit op matig vuur, totdat de suiker smelt en amberkleurig wordt. Doe de boter bij de suiker en laat deze al roerend smelten. Voeg de slagroom toe en roer met een garde tot de karamel mooi egaal is. Haal van het vuur en laat afkoelen.Screenshot 2015-09-24 at 14.47.36

Doe de karamelsaus, het zeezout en de cacaopoeder in een groot glas. Schenk er een vers gezette SENSEO® Strong koffie bij.Verwarm de melk (in een steelpan of de magnetron) en schenk bij het koffiemengsel.

Doe de extra melk in de SENSEO® melkopschuimer en klop warm melkschuim. Schenk over de koffie en decoreer met extra karamelsaus en een paar korreltjes zeezout. Helemaal lekker is het natuurlijk wanneer je er een paar blokjes zachte karamel-fudge bij serveert….

Screenshot 2015-09-24 at 14.31.55

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De Koffiekakker

Trotse Moeders en Trotse Vaders zijn vaak koffie-drinkers, iets wat kinderen vreemd vinden want op …