Een kijkje in de keuken van Netflix [verslag]

Screenshot 2014-09-20 at 10.25.20In Nederland zijn een aantal StreamTeam leden van Netflix actief. Ook Trotse Moeders is lid van dit selecte gezelschap en kan daardoor als eerste nieuwtjes en inside informatie geven aan de lezers van Trotse Moeders en van Trotse Vaders, zoals toen we naar Londen gingen om de eerste aflevering van het tweede seizoen Orange Is The New Black te kijken samen met de Amerikaanse cast-leden (klik <hier> voor het verslag >>>>)

VIP
Als een echte VIP werd ik door een luxe taxi met privé chauffeur thuis opgehaald. De kinderen vonden het enorm spannend. Ze hadden met dozen een muur gebouwd waar ze ‘goed verstopt’ op de uitkijk lagen.
Screenshot 2014-09-20 at 10.33.12

Met deze chique auto en uiterst correcte en vriendelijke chauffeur ging ik onderweg naar een bijzonder huis in Amsterdam, compleet afgehuurd door Netflix zodat we in een huiselijke omgeving van heerlijk eten, gezellige gesprekken, een bijzondere workshop en vooral van de eerste aflevering van een nieuwe serie konden genieten.

taxi-chauffeur-netflix

What’s Cooking?
Het thema van de avond was “What’s Cooking at Netflix“. Goed gekozen, want we kregen een kijkje in de keuken van Netflix. Leuke filmpjes waarin StreamTeam leden van andere landen ons toespraken, kennismaking met mensen van Netflix Nederland en natuurlijk ook met andere StreamTeam leden en heerlijk eten, gebaseerd op diverse succesvolle series die je gratis* kunt bekijken via Netflix. Hieronder bijvoorbeeld fingerfood gebaseerd op “Veggie Tales” (heerlijke rauwe en gegrilde groenten met diverse sauzen) en op “BoJack Horseman”. Origineel en vooral erg lekker.

drie-en-vier-netflix
Let ook op het hoefijzer bij de “Drunken shrimps” van Bojack Horseman !

Orange Is The New Black “chicken in de box”
Orange Is The New Black bleek een absolute favoriet bij de StreamTeam leden. Deze serie, waarvan het tweede seizoen inmiddels ook helemaal te zien is op Netflix, gaat over een vrouw die vanwege een eenmalige drugssmokkel voor haar vriendin, in een vrouwengevangenis beland.

Screenshot 2014-09-20 at 10.49.06Uit onze recensie van het eerste seizoen: “De diepgang in de karakters, de inkijkjes in hun levens vóór de gevangenis, maakt dat het echt een aannemelijk geheel blijft, ondanks de absurde situaties die er voor zorgen dat het geen ‘zware kost’ is, maar een heerlijke serie om naar te kijken en regelmatig enorm om te lachen, want er zit ook enorm veel humor in.

Orange Is The New Black is een Netflix Original serie. Speciaal voor Netflix ontwikkeld en alleen via deze online video-streamingdienst te zien. Heb je nog nooit een aflevering van Orange Is The New Black (OITNB) gezien, lees dan onze recensie <klik hier>, dan weet je of het iets voor je is. Of… je gaat een paar afleveringen kijken, maar pas op: het is verslavend!

Penny Dreadful
En dan de preview van de serie “Penny Dreadful”. Als eerste gerecht op de “fingerfood-menukaart” zag het er nog onschuldig uit: penny-dreadful-trotse-moedersVerse rauwe springroll, gevuld met gestoomde makreel en diverse julienne gesneden rauwe groenten op een nestje van rode bietjes met een ponzu dressing.” Maar…. de enorme naald die door het gerecht was gestoken (zie foto hieronder) en de toevoeging op de menukaart “Stitch it up” hadden als serieuze aanwijzingen gezien mogen worden…..

Screenshot 2014-09-21 at 07.31.24

Penny Dreadful is een prachtig gemaakte serie. Wij mochten als eersten in Nederland een aflevering kijken en gingen daarvoor naar boven, naar de donker gemaakte zitkamer waar sfeervol kaarsen brandden. De serie startte al meteen spannend…. Zo spannend dat na 10 minuten nog slechts twee die-hards zaten te kijken 😉

Screenshot 2014-09-20 at 10.10.44

Lees het volledige verslag over deze nieuwe serie op Netflix (inclusief trailer) hier >>>> en geniet mee van het effect wat “Penny Dreadful” op de meeste stream-team leden had.

Vivian Reijs
aperatief-netflixBehalve lekker eten (en drinken) proeven, hebben we ook veel geleerd over voedsel. Vivian Reijs, bekend van televisie programma’s als Wannahaves en Huizenjacht is namelijk ook voedingsdeskundige en gezondheidsexpert. Bij Radio 10 Gold en bij Shownieuws kun je haar regelmatig zien en horen vertellen over bewust en gezond eten en ook deze Netfix-avond vertelde ze over deze passie van haar.

Via een workshop liet ze zien hoe je eenvoudig anders kunt koken en eten en daarvan mochten we meegenieten. Van eigengemaakte chips tot groentensmoothie, het was allemaal even makkelijk te maken en nog lekker ook!

Voor een uitgebreider verslag van deze workshop, inclusief foto’s, klik je hier >>>>

Screenshot 2014-09-20 at 10.46.38

Meer over Vivian Reijs kun je op haar website lezen >>>>

Turbo Fast
Ons nagerecht kregen we mee naar huis, het heette dan ook “Turbo-fast “Dessert to-go” 😉 En we kregen een prachtige goodie-bag met onder andere een Netflix kookschort met een afbeelding van”Red” uit OITNB en een bijzonder kookboek: “Vullen of Voeden” van Wilfred en Lili Genee waaraan Vivian Reijs net als tal van andere “Bekende Nederlanders” een bijdrage aan heeft geleverd. Het boek “Vullen of Voeden” kun je hier bestellen >>>> Hieronder legt Wilfred Genee aan Jamie Oliver uit waar het boek over gaat:

Ik heb echt een heerlijke avond gehad, die echt om vloog. Via de rode loper weer terug naar de luxe taxi-met-chauffeur, vol tips over nieuwe films en series op Netflix en over gezonder eten. Leuk om de andere StreamTeam leden en de mensen achter Netflix te ontmoeten in zo’n bijzondere setting met zoveel lekker eten en drinken! Dank aan Netflix voor deze mooie avond.

* Je kunt één maand vrijblijvend gratis kijken naar Netflix. Daarna betaal je een klein bedrag per maand voor onbeperkt toegang tot alle films en series, kijk hier voor meer informatie >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Gezond koken voor kinderen met deze tips

Vind je het moeilijk om gezond te koken voor je kids? Je bent niet de …

Share
Share