Nog nooit heb je zoveel over hamburgers kunnen lezen als in Het complete hamburgerboek van chef-kok en restaurateur Julius Jaspers. Hij vertelt je de historie van het populaire broodje en leert je de perfecte hamburger te maken, met alle mogelijke bereidingen en …
Read More »Ontbijt – recepten en verhalen voor in de ochtend [recensie]
Ontbijten is hot. En dat terwijl het ochtendmaal in de middeleeuwen nog gold als en teken van gulzigheid … In ‘Ontbijt’ duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Wanneer is het ontbijt …
Read More »Op het menu – Ei op het menu [recensie]
Kip was eerst, dus daarom nu Ei. Universeel en veelzijdig, lekker en voedzaam: eieren zijn onmisbaar in heel wat uiteenlopende bereidingen en je vindt ze terug in alle culturen. Auteur Luc Hoornaert trok op onderzoek uit en verzamelde zestig onweerstaanbare …
Read More »Kidsproof kookboek van Chickslovefood [recensie]
Kidsproof is een boek van jonge moeders voor jonge ouders: recepten met maximaal zes ingrediënten, die voedzaam en vers zijn, toegespitst op kinderen. Ouders die voor hun kind willen koken komen met Kidsproof volledig aan hun trekken. Het boek bevat …
Read More »Samen eten – van baby tot kleuter: 80 gerechten om met het hele gezin lekker en gevarieerd te eten
Wat is er leuker dan samen met het hele gezin aan tafel? Hoe zorg je ervoor dat je baby, peuter of kleuter met de rest van het gezin mee-eet? Michela en Emanuela Chiappa, bekend van hun tv-programma Simply Italian, zijn …
Read More »World of Veggies – kookboek [recensie]
Overal ter wereld wordt sinds mensenheugenis vegetarisch gegeten. Omdat vlees niet voorradig of te duur is, vanwege geloofsovertuiging of omdat men geen vlees wil eten. Zo zijn er door de eeuwen heen honderden vegetarische gerechten ontstaan. In World of veggies …
Read More »Ik wil nog een hapje!
Kinderen die met een glimlach aan de eettafel zitten en alles eten, dat willen we allemaal wel.In de praktijk is dit vaak een hele uitdaging en iets waar veel ouders dagelijks mee worstelen. Om de allerkleinsten zo veel mogelijk te …
Read More »De perfecte Preston [recensie]
In De perfecte Preston deelt Matt Preston, de publiekslieveling van MasterChef Australia, zijn ultieme keukengeheimen. Zijn driehonderd tips zorgen ervoor dat iedereen perfecte gerechten op tafel kan zetten. En met bijna honderd recepten, van Sticky Ribs tot Pasta primavera, kun je deze …
Read More »Eetkalender 2017 – Francesca kookt [recensie]
Na het succes van de Eetkalender 2016 stelt foodblogger Francesca van Berk nu de Eetkalender 2017 samen, met meer dan tweehonderd recepten voor het hele gezin. Nooit meer de vraag ‘Wat eten we vanavond?’, maar een kalender met voor elke …
Read More »Cravings….. Gerechten die je ECHT wilt eten [recensie]
Koken met Chrissy Teigen! De vrouw van John Legend weet wel wat lekker is… Haar kookboek Cravings bevat de recepten voor alles waarnaar Chrissy verlangt. En dat zijn niet alleen maar gezonde salades, maar ook smakelijke pasta’s, spicy noodles en …
Read More »Niet zomaar koekjes!
Bestaat er iets lekkerders dan de geur van versgebakken koekjes? Voor Niet zomaar… Koekjes! hoef je echt geen ervaren bakker of keukenprins(es) te zijn: de meer dan 100 koekjes zijn eenvoudig te maken en met een beetje creativiteit kun je …
Read More »Lekker opscheppen! Kookboek voor kinderen [recensie]
Met de gerechten in dit kookboek maak je een verpletterende indruk op je ouders, vriendjes, opa en oma… Bovendien staan er allerlei leuke eetweetjes in het boek om iedereen aan tafel te verbluffen. Thaise loempiaatjes, gemarineerde kipkluifjes, zalmpakketjes uit de …
Read More »The Good Life: tasting & boekpresentatie met Tara Stiles [verslag]
Op een zonnige vrijdagochtend liep ik de Kerkstraat in in hartje Amsterdam. Een wat rommelig smal straatje wat niet de indruk wekt om heel inspirerend te zijn. Wat kan een mens zich vergissen. Halverwege dit nauwe straatje zit een heerlijk …
Read More »Een Amerikaanse in Parijs
Typische Amerikaanse klassiekers met Franse flair Carrie Solomon, een Amerikaanse uit de Midwest, neemt ons mee naar haar Amerika voor een kennismaking met haar keuken. Die is born in the USA maar made in France: – De musts –zoals pancakes, …
Read More »270 Vegan recepten voor alle seizoenen [recensie]
Mira Caspers en haar man aten al jaren vegetarisch toen ze zich in 2014 inschreven voor de Vegan Challenge. Dat beviel zo goed dat ze begin dit jaar de website liefde-voor-veganisme.net opzette en recepten begon te verzamelen. Het voedselprobleem in …
Read More »Indonesische recepten in kookboek Boekoe Bagoes
Boekoe Bagoes, de mooiste recepten en familieverhalen uit Boekoe Kita en Boekoe Bangsa is een bundeling uit deze eerder verschenen kookboeken. De recepten zijn van generatie op generatie overgedragen, naar eigen smaak aangepast en vormen de basis voor dit fantastische …
Read More »Kookboek voor de relatie: proef de liefde
In dit zinnenprikkelende boek staan 52 verleidelijke gerechten om je lief telkens weer mee te veroveren. Met deze gerechten kun je elkaar een leven lang je liefde betuigen. Kook, deel, geniet en heb lief. Recensie Er zitten prachtige foto’s in …
Read More »Het Grote Sinterklaas Kookboek – recensie
Met de bestseller ‘Het Grote Sinterklaas Kookboek‘ maak je elk jaar van Sinterklaas een onvergetelijk festijn, dat al ruim voordat de stoomboot uit Spanje is aangekomen begint en nog doorbruist als de laatste zelfgemaakte pepernoot allang is opgeknabbeld. Met meer …
Read More »‘Dat zal lekker smaken’
Doelgroep van dit kookboek zijn gezinnen met (jonge) kinderen. De eerste tien pagina’s worden gevuld met informatie over het hoe, waarom en wanneer baby’s overgaan op vast voedsel. Daarbij tips en trucs, voorlichting over gezonde voeding en biologisch eten en …
Read More »Dineren met dictators
Adolf Hitler vond duif heerlijk, Saddam Hoessein was als een kind zo blij met gegrilde karper en Kim Jong-il hield enorm van haaienvinnensoep. Met dit krankzinnige kook- en geschiedenisboek tover je met het grootste gemak de favoriete gerechten van de …
Read More »