Bloom COCO Go

Het merk Bloom staat voor eigentijdse babyproducten. Producten die passen binnen een modern interieur, terwijl gemak bieden voor moderne ouders. Althans, dat is hoe Bloom zich presenteert. De nieuwste uitvinding, de COCO Go, is een 3-in-1 wipstoel die geschikt is voor kindjes tot 9 kilo. Hij wordt geleverd met handige tas, weegt 3,4 kilo en zou daarom makkelijk kunnen worden meegenomen. Daarnaast is een 2-speed vibritation unit ingebouwd voor meer comfort. Ook bij darmkrampjes! De wipper heeft drie standen en de zachte zitting is makkelijk te verwijderen en wasbaar in de wasmachine. Ook aan de veiligheid is gedacht met een 5-punts veiligheidsgordel en een antislip basis.

Mooie woorden dacht ik, maar eerst zien en dan pas geloven. De nieuwe wipstoel werd vol verwachting uitgepakt. Mijn man was even bezig, maar ook zonder de handleiding lukte het om de wipper in elkaar te zetten. Om batterijen in de unit te plaatsen is wel een schroevendraaier nodig, misschien ook wel zo veilig. De stoel ziet er prachtig uit en voelt heerlijk zacht. Hij zou in een luxe appartement niet misstaan. Wat ik gelijk dacht: “Hadden we deze stoel maar gehad toen onze dochter (nu 6 maanden) net geboren was”. Omdat je de wipstoel in elkaar kan klappen, kan je hem makkelijk overal mee naar toe nemen. Dan hadden we op het strand niet hoeven rommelen met de kinderwagenbak, hoefde er niet steeds een bedje meegenomen te worden en had je niet iedere keer dat welbekende gesjouw met spullen.

De veiligheidsgordel is even lastig, maar als je eenmaal weet hoe het werkt, is het een ideaal systeem. Met een druk op de knop kan je alle vijf de bandjes los maken, waardoor je de armpjes niet nog achter een gordel vandaan hoeft te vissen. De antislip basis is ideaal en werkt goed. Hoe druk mijn dochter ook is, de stoel blijft gewoon op zijn plaats staan. Daarnaast kan je kindje veilig liggend en zittend spelen. Mijn dochter wil op dit moment graag rechtop zitten, maar dat gaat nog niet helemaal goed. Als we de stoel in half zittende positie zetten, dan trekt ze zich vaak los van de leuning. Als ze dan moe wordt, valt ze terug in de stoel. Ook met hapjes geven is de stoel ideaal.

Er wordt door de fabrikant beweerd dat je de stoel makkelijk mee kan nemen. Daarvoor is het natuurlijk nodig dat je niet al te veel tijd kwijt bent met het inklappen en opbergen van de stoel. Ik ben niet de handigste, dus ik verwachtte dat het inklappen mij pas na een hoop frustratie zou lukken. Gelukkig had ik het mis: slechts drie simpele handelingen zijn nodig om de stoel geheel in te klappen. Daarna schuif je de stoel zo de tas in. Ideaal! Ook het weer opbouwen van de stoel spreekt voor zich.

Naast het in- en uitklappen van deze wipstoel, heeft de stoel ook twee trilstanden. Beide standen voelen aangenaam aan. Als we de trilstand aanzetten, zie ik dat mijn dochter ontspant. Of de trilfunctie effect heeft bij darmkrampjes weet ik niet, omdat mijn dochter geen darmkrampjes meer heeft. Wel vermoed ik dat het bij een kleine baby nut kan hebben. De zitting van de stoel kan trouwens ook in de was (koud wassen) en in de droger (wel op de voorschriften letten). Na het wassen ziet de zitting er nog goed uit. Het drogen in de droger heb ik, bij gebrek aan droger, niet kunnen testen.

Ik ben meer dan enthousiast en zou het stoeltje zeker aanraden. Ok, het is niet het goedkoopste wipstoeltje, maar je hebt er wel een hoop plezier van. En de kwaliteit is er ook naar! Het stoeltje biedt wat het beloofd en kan zeker jaren mee zodat hij ook door een volgende baby gebruikt kan worden.

About Karlien

karlien171@gmail.com'
Karlien (28), jurist, blije moeder van Lieke (6 maanden) en getrouwd met Johan. Altijd op zoek naar nieuwe vakantiebestemmingen, dol op zwemmen en geniet van filmavonden met vrienden. Op de achtergrond sluimert steeds dat idee voor een wereldreis met man en kind.

Check Also

Fisher-Price geavanceerd wipstoeltje Rain Forest

Wipstoeltje met rustgevende trillingen en een betoverende waterval uit het regenwoud met diertjes om baby …