The Good Life: tasting & boekpresentatie met Tara Stiles [verslag]

Op een zonnige vrijdagochtend liep ik de Kerkstraat in in hartje Amsterdam. Een wat rommelig smal straatje wat niet de indruk wekt om heel inspirerend te zijn. Wat kan een mens zich vergissen. Halverwege dit nauwe straatje zit een heerlijk plekje, Lavinia Good Food. Een gezellige plek met een mix van urban en industriële vormgeving en reuze gezellig. De plek om te genieten van gerechten van voornamelijk lokale leveranciers om te zorgen voor een vitale levensstijl en een gezond lichaam. De uitgelezen plek voor de boekpresentatie van Tara Stiles: Yoga en Good Life ambassadrice uit Amerika.

tara-stiles-kookboek-verslag-copyright-trotse-moeders-stephanie-4

Als klein meisje kwam Tara al in contact met de beginselen van Yoga. Ze groeide op in het Midden van Amerika met ouders die toen al zeer bewust waren van de wereld om hen heen. Wees voorzichtig met de natuur om je heen en zorg goed voor elkaar. Heel zelfbewust kwam ze als jonge meid in New York aan. Met dansen en modellenwerk vulde ze haar dagen. In de beginjaren at ze veelvuldig kant en klaar gerechten, die wel vulden maar niet voedden. Langzaam aan kwam het bewust eten naar boven en kreeg het een vlucht toen ze zich intensiever met Yoga ging bezig houden. Dit is wat ze wilde! Mensen en onze omgeving helpen met Yoga.

Wat een heerlijk mens! Mooi om te zien dat mensen die hun hart volgen zo stralen en vol energie zijn. Het voelt voor Tara nooit als werk puur omdat ze dat doet wat ze wil doen. Hierdoor heeft Tara een enorm gevoel van vrijheid en kunnen beslissingen met hart worden genomen, heerlijk!

Ondanks de jetlag treffen we een frisse en energieke Tara aan. Tijd om met iedereen een praatje te maken en haar enthousiasme over te brengen voor The Good Life. Pure ingrediënten met elkaar mixen kan bijna nooit mis gaan. Deze probeersels en gerechten van haar vele Yoga vrienden van over de hele wereld staan gebundeld in haar nieuwste boek: Tara Stiles Kookboek.

tara-stiles-kookboek-verslag-copyright-trotse-moeders-stephanie-2

Tijdens de ontbijtsessie werden we verrast met enkele heerlijke gerechten uit dit mooie kookboek. De ontvangst was met Tara’s favoriete thee: Kom uit je dip thee. Een verrassend heerlijke thee van verse munt, een schijfje gember en wat kaneelpoeder. Een bijzonder combinatie die zoals de naam doet vermoeden heerlijk verkwikkend is. Een combinatie die ik niet snel zelf zou bedenken, al meteen iets geleerd. Dat vind ik dan altijd weer fijn en ook een goed begin van de dag.

In een enerzijds ontspannen maar toch zeer energieke sfeer werden allerlei ervaringen met elkaar uitgewisseld. De recepten en yoga tips vlogen over de tafel. Heerlijke ontbijtrecepten afgewisseld met mijn favoriet van de dag, Paradijs Eilandtoast. Het zijn oprecht ongecompliceerde gerechten. Soms heel nieuw en een andere keer een makkelijke versie van een ingewikkeld gerecht.

tara-stiles-kookboek-verslag-copyright-trotse-moeders-stephanie-3

Het boodschappenlijstje voor in het boek is reuze handig. Zeker voor mij omdat er zeker wel wat ingrediënten worden gebruikt die ik niet iedere dag gebruik maar zeker nu wel vaker ga gebruiken. Ondanks dat de ingrediënten niet alledaags zijn kun je ze wel in alle supermarkten vinden. Wel zo handig dat je niet alleen voor dat ene speciale element naar een bijzonder winkeltje hoeft, wat natuurlijk wel weer altijd reuze leuk kan zijn!

tara-stiles-kookboek-verslag-copyright-trotse-moeders-stephanie-1

Enkele gerechten zijn de afgelopen dagen al uitgeprobeerd en het klopt. Ze zijn makkelijk te maken (met een man en 2 kids moet het vooral snel en simpel te maken zijn) uiterst smaakvol en door het kleurrijke bord ook nog eens heerlijk om te eten. Voor de diverse seizoenen staan er gerechten in zodat je optimaal kunt genieten van de groente en alles wat de natuur je in het specifieke seizoen te bieden heeft. Ik heb zo het vermoeden dan ik hier nog heel veel heerlijke en verassende gerechten uit ga maken die mijn familie en vrienden regelmatig zullen doen verbazen.

Share

About Stephanie Govers

stephanie@vanbachum.eu'
Mijn naam is Stephanie Govers en ik ben de Trotse Moeder van een dochter van 10 jaar en een zoon van 8 jaar.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share