‘Dat zal lekker smaken’

dat-zal-lekker-smaken-boek-trotse-moedersDoelgroep van dit kookboek zijn gezinnen met (jonge) kinderen. De eerste tien pagina’s worden gevuld met informatie over het hoe, waarom en wanneer baby’s overgaan op vast voedsel. Daarbij tips en trucs, voorlichting over gezonde voeding en biologisch eten en koken volgens de seizoenen. Het eerste hoofdstuk gaat over de eerste hapjes daarna volgen hoofdstukken over ontbijt en lunch, soep, hoofdgerechten, bijgerechten, toetjes, onderweg, hapjes, drankjes en tussendoortjes, uitdelen en feest. 

Recensie:
Dat zal lekker smaken’ is een fleurig kookboek met mooie foto’s en duidelijke recepten met eenvoudige instructie zonder poespas. Het boek start mooi met een inleiding over voedsel en goede voeding en de overgang naar vast voedsel voor baby’s om daarna op categorie ingedeeld recepten te beschrijven.

IMG_3673

Ik vind het leuk dat er zo veel categorieën zijn: het maakt het leuk om samen met mijn kinderen iets uit het boek te kiezen wat past bij het moment. Het boek is gericht op gezinnen met jonge kinderen en gebruikt hele veilige, bekende ingrediënten als de standaard groenten maar bijvoorbeeld ook een toevoeging van augurken of een dip bij een bekende groente. De gebruikte ingrediënten zijn heel divers en daarom zitten er genoeg recepten tussen die ik wel kan maken voor mijn kinderen. En er zijn er ook die juist kunnen helpen om iets nieuws te leren eten. Het helpt dat mijn kinderen graag in dit boek kijken en er echt van genieten om samen iets uit te zoeken en het dan ook vervolgens samen te maken. En dat kan met heel veel recepten ook prima.

IMG_3878 (1)

Zo maakten wij cracottetosti bij de lunch. De kinderen vonden het super om zelf te maken en dat was ook heel goed te doen voor ze. Ook bij de rijst met kip en perzik konden ze hun steentje bijdragen.

Screenshot 2015-10-08 at 18.59.37

 

Het kookboek is veelzijdig: van heel eenvoudig, bekend en simpel te bereiden tot meer gevarieerd en ingewikkelder. Denk aan recepten voor ketchup, appelmoes, wentelteefjes, pepernoten tot bananenbrood, gegrilde groenten met kruidenolie, quinoasalade met paprika en komkommer en andijvierolletjes met spek.

IMG_3674

Wat ik jammer vind is dat er veel recepten bij staan zonder afbeelding. Nou vind ik dit normaal gesproken niet erg maar omdat mijn kinderen het zo leuk vinden om samen te kiezen, en dit boek nodigt hen daartoe uit omdat het zo’n vrolijke en sprekende lay-out heeft, is het jammer dat ze niet bij alle recepten een plaatje kunnen zien.
Een heel praktisch kookboek, zeker voor ouders die het eten mét een kind nog even moeten uitvinden.

Dat zal lekker smaken, eet maar op
Bekijk op bol.comKookboek, hardcover, 300 pagina’s, uitgeverij Karakter
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share