De avonturen van Edgar het egeltje – 1: Het verdrietige vuurvliegje [recensie]

Edgar is een lief egeltje, dat aan de rand van het bos woont. Zijn huisje is uitgehakt tussen de wortels van een dikke boom.
Niet ver bij hem vandaan ligt het stadje Twickel.
Edgar beleeft allerlei wonderlijke avonturen en maakt daarbij steeds nieuwe vrienden.

Het verdrietige vuurvliegje is het eerste deel dat verschijnt in de serie De avonturen van Edgar het egeltje.
Waarom is het vuurvliegje verdrietig? En wat kan Edgar er aan doen om haar weer vrolijk te maken?

Recensie
Toen ik het eerste boek van De avonturen van Edgar het egeltje binnen kreeg, was ik meteen weg van het egeltje Edgar. Wat een dotje, moet dat lieve snuitje!

Het verhaal begint aan het begin van de herfst waar Edgar bedenkt dat hij nog fijn even met blaadjes kan spelen voor hij aan de winterslaap begint. Meteen een start waar een kleuter of peuter wat mee kan, want met blaadjes spelen hoort echt bij de herfst!

Maar…. Wanneer hij met zijn vriendinnetje Missy de muis door het bos loopt, botst er een vuurvliegje tegen hem op. Ze is zonder lichtje geboren en erg verdrietig. Edgar vergeet meteen zijn missie: paddenstoelen verzamelen om zijn buikje rond te eten, en probeert een oplossing te bedenken.

Natuurlijk lukt dat en is er een happy end, maar dan is het verhaal nog niet helemaal afgelopen!

Erg leuk gedaan, een soort van “cliffhanger” aan het eind van iedere pagina die uitnodigt om verder te lezen. Veel uitnodigingen tot interactie met je kind, zowel door de onderwerpen die besproken worden (bordje leeg eten) als in het boek zelf (meezoeken op een pagina).

De tekeningen zijn mooi in herfstkleuren en ook de achtergrond van de tekstpagina is erg aantrekkelijk. Kortom: een mooi boek om regelmatig voor te lezen aan je kindje!

Het verdrietige vuurvliegje – de Gebroeders Twin
Deel 1 van De avonturen van Edgar het egeltje
Hardcover, A4-formaat, 32 pagina’s, illustraties Yakhovsky, Dmitry
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje …