Feestelijke première van Hoe Tem Je Een Draak 3 [verslag]

Zaterdag 12 januari was in Pathé Arena in Amsterdam de feestelijke première van Hoe Tem Je Een Draak 3. Na deel 2 hebben we er met z’n allen zo’n 4 1/2 jaar op moeten wachten, maar het resultaat was een prachtige afsluiter van een filmserie…

Ik nam 3 dochters mee waarvan er 2 “vroeger” (4 1/2 jaar is op die leeftijd nog best een hele poos) ook fan waren van Hikkie en Tandloos.De jongste kan het zich niet herinneren, die was toen nog te klein… Toevallig hebben we recent nog de hele bak met ‘drakenrijders van Berk figuren’ aan ons neefje gegeven, want ook al zijn het meisjes, ze vonden de films en het bijbehorende speelgoed toen ook al leuk!

Op weg naar Amsterdam moesten we eerst Floortje nog langs pikken van een slaapfeestje (lees wakker-blijf-feestje). Dat uurtje in de auto heeft ze gebruikt om te …. juist….slapen! In de parkeergarage heb ik haar wakker gemaakt om nog even snel een feestelijker iets aan te trekken dan de sweater die ze aan had….dus die trui over d’r nog slaperige hoofd…parkeert Ali B’s neefje Yes-R ineens zijn auto naast die van ons en maakt lachend een opmerking over Floor die zich stond om te kleden haha!Gelukkig kon haar witte bekkie er ook wel om lachen ?…

Vanuit de parkeergarage naar de bioscoop was het eventjes hollen, want het was snertweer. Perfect weer om in de bios te zitten overigens. Eerst even de kaartjes opgehaald en toen snel doorgelopen naar een kopje thee, limonade en een croissantje. Ook waren er voor de gelegenheid mooie mini muffins gemaakt met het filmlogo erop, tot groot genoegen van onze Daphne …

Pip Pellens presenteerde het voorprogramma, waarin de Nederlandse stemmencast gepresenteerd werd, in een kleurrijke outfit met draken erop. Patrick Martens sprak de stem van Hikkie in…heel mooi gedaan.. Verdere voice overs waren oa Daniël Boissevain, Erik van der Hoff, Géza Weisz, Thekla Reuten en Terence Schreurs. Omdat de Nederlandse boyband Fource, bekend van het Junior Songfestival, het titellied heeft gezongen (Lopen op de maan) , kwamen zij optreden. Mijn dochter van 13 stond gelijk te filmen met haar mobiel, deelde het geloof ik live met haar vriendinnen, waardoor er flink gegiebeld werd. Tja , die jongens kom je ook niet alle dagen tegen natuurlijk ?.

En toen gingen we één van de bioscoopzalen in waar de film gedraaid werd, zochten een mooi plekje uit en namen de zak popcorn die klaar stond in de stoel op ons schoot. We waren er klaar voor…

Het begon best heftig moet ik eerlijk zeggen….duisternis, vuur, gevechten… voor de niet zo heldhaftige kinderen onder ons is het misschien beter dat papa of mama in de buurt is als de film gekeken wordt. Nu moet ik zeggen dat onze jongste van 7 niet verblikt of verbloost bij het zien van dit soort beelden, dus voor ons geen enkel probleem…

Maar ondanks het geweld was de boodschap van de film uiteindelijk toch dat liefde het belangrijkst is in het leven en alles overwint.

Het mooiste stukje in de film vond ik toch wel wanneer Hikkie op zoek gaat naar Tandloos en hem vindt in een soort magische drakenwereld, waar alles mooi en vredig is met fonkelingen en lichtgevende accenten….maar goed….ook hier wordt het weer spannend wanneer de draken ontdekken dat er mensen zijn (Hikkie en Astrid)….

De film is dus echt een mengeling van romantiek en harde actie voor kinderen zeg maar, haha! Toen de film afgelopen was vond Babette het echt jammer dat dit het laatste deel was. Maar Daphne denkt dat het tòch nog verder kan gaan met de kinderen van Hikkie en Astrid en de jonge draakjes…. Wie zal het zeggen…..

Een mooi compliment voor deze film vind ik toch wel dat onze Floortje met slechts 1 uur slaap de héle film heeft gekeken zonder in slaap te vallen….daar was de film te boeiend voor!

Een echte aanrader dus!
Ik zou zeggen, kom allemaal naar de bioscoop om HOE TEM JE EEN DRAAK 3 te zien, in 2D of 3D. Als je die magische wereld het mooist wilt beleven zou ik voor 3D kiezen ?
Veel plezier alvast voor als je gaat!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Wil de Krokodil – feestelijke premiere [verslag]

Zondagochtend 4 december is het eindelijk zo ver! De première van de familiefilm Wil de …

Share
Share