Mijn straat, een wereld van verschil

Een groot kijk- en zoekboek over een multiculturele straat. We maken kennis met Lisa uit België, Moïse uit Congo, Yassir uit Marokko en Lin Yao uit China. Als het feest is in de straat, draagt iedereen zijn steentje bij. Wie zorgt voor de muziek, wie danst erop los, wie brengt het eten en drinken mee? Op elke dubbele pagina vind je de vlag en de landkaart van het betreffende land. En waar heeft de kabouter zich verstopt?

Een groot kartonnen zoek- en aanwijsboek met scènes gemaakt uit Fimo-klei gemaakt door Ann De Bode. Zij is al vier keer bekroond met de Publieksprijs van de Picturale in Ronse voor haar werk.

Recensie
Mijn straat, een wereld van verschil is een mooi, groot prentenboek, waar in 6 grote platen zes verschillende culturen in beeld worden gebracht. Door middel van illustraties gebaseerd op gekleide poppen zien we zes verschillende winkels: een Marokkaanse, een Chinese, Israëlische, Congolese, een Belgische en een Indiase winkel. Samen met je kind kan je platen bekijken en de verschillende dingen benoemen. Het boek heeft namelijk geen tekst; het is meer een zoekboek. Het verhaal bij de platen kan je dus zelf bedenken. En dat is leuk, want dan kan het verhaal iedere keer weer anders zijn. Tegelijkertijd is ook niet leuk, want soms heb je gewoon even geen zin om je eigen verhaal te bedenken en weet je wellicht zelf ook niet genoeg over de verschillende culturen om hier wat over te vertellen. Maar dan laat je gewoon jouw kinderen hun gang gaan. Bij hen is fantasie en inspiratie vaak geen enkel probleem. Stel ze vragen als: “Hoe zien de mensen eruit, wat kan je in elk van de winkels kopen? Ken je misschien iemand die ook uit China, Israël, Marokko komt?”

Mijn straat, een wereld van verschil – Ann de Bode
Prentenboek, Hardcover, 14 pagina’s, De eenhoorn
Bestel het boek hier>>

About Hanneke Blanksma

hannekeblanksma@hetnet.nl'

Check Also

Het geheime leven van virussen

Er zullen weinig kinderen zijn die nog nooit van Corona gehoord hebben. Ze weten dat …