Lekker opscheppen! Kookboek voor kinderen [recensie]

Lekker opscheppen paperback omslagMet de gerechten in dit kookboek maak je een verpletterende indruk op je ouders, vriendjes, opa en oma… Bovendien staan er allerlei leuke eetweetjes in het boek om iedereen aan tafel te verbluffen. Thaise loempiaatjes, gemarineerde kipkluifjes, zalmpakketjes uit de oven of brownietaart, alle recepten zijn makkelijk om zelf te maken en zo lekker dat je gegarandeerd nog een keer mag koken!

Recensie
Lekker Opscheppen is echt een van mijn favoriete kookboeken. Sinds ik het in huis heb, is het door mijn dochter en mij al regelmatig uit de kast gepakt. Mijn 8-jarige dochter houdt van koken en het is ook erg gezellig om dit samen met haar te doen. Ze babbelt dan aan één stuk door, maar helpt ook echt, zodat we aan tafel ook echt kunnen zeggen dat ze iets zelf gekookt heeft!

DSC03581

De recepten uit dit boek zijn niet allemaal door haar zelfstandig te maken, maar wel allemaal geschikt voor samen-koken. Een heleboel handelingen zijn prima door kinderen uit te voeren en de meeste kinderen zullen het eindresultaat lekker vinden, want het boek staat vol met “kindvriendelijke recepten”.

DSC03579

Verder staat het vol met allerlei extra informatie, op een hele leuke, vrolijke manier gebracht. Stripjes, weetjes en doe-dingen. Mijn dochter vindt het sowieso een leuk boek om in te kijken.

Twee van onze favoriete recepten uit Lekker Opscheppen! mochten we met jullie delen: wortelsoep met kokos en zalmpakketjes uit de oven met sinaasappel. Allebei geserveerd op een dag dat het Nederlands Elftal moest voetballen, zoals je op onderstaande ‘menukaart’ kunt zien.

wortelsoep-menu-copyright-trotse-moeders

Voor het recept van wortelsoep, klik hier >>>>
Voor het recept van de zalmpakketjes, klik hier >>>>

Lekker opscheppen! – Karin Luiten
Bekijk op bol.comKookboek voor kinderen
Paperback, 120 pagina’s, uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

DSC03578

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share