Wine-up [recensie]

Vroeger dachten ze altijd: met veertig zijn we af. Dan heb je het helemaal gemaakt, heb je gehoorzame kinderen, veel tijd voor jezelf en je relatie. Nooit meer luiers. Nooit meer onzeker. Meer tijd. Meer geld. Top.
Niets blijkt minder waar: je carrière is nog steeds niet af, je kinderen luisteren helemaal niet meer, iedereen gaat scheiden of vreemd of heeft en burn-out. Seks staat nog altijd op een laag pitje. Je ouders worden nu echt oud. En dan beginnen je tieten te hangen en moet je ook nog een leesbril.

Lang leve het fantastische rotleven van een veertiger.
Welkom in de wereld van Anna (42), Caro (41) en Esmee (40).

Recensie
Je kent Anna, Caro en Esmee misschien al wel. Ze figureren al enige tijd op het populaire vrouwenblog Wine-up. Maar je kan hun levens ook via de tv volgen, eerst alleen via Linda TV, maar sinds kort wordt de serie Bitterzoet’ ook op Net 5 uitgezonden.


Het boek Wine-up bestaat een verzameling korte columns die stuk voor stuk onderhoudend en grappig zijn. Ze worden afwisselend vanuit het perspectief van Anne (man en drie kinderen), Caro (single en drie kinderen) en Esmee (man en twee zoons) geschreven. Hun verschillende thuissituaties staan garant voor voldoende afwisseling in de bijna honderd verhaaltjes.


Ongetwijfeld vind je als vrouwelijke veertiger de nodige herkenning in de stukjes. Natuurlijk zijn dingen uitvergroot, maar dat maakt het juist grappig en leuk. De dames nemen zichzelf niet al te serieus en dat leest wel zo lekker.


Wat mij betreft is Wine-up een prima bundeling van stukjes waarvan je er zo af en toe een paar van tussendoor leest. Of vlak voor het slapen gaan. Als ik ze allemaal achter elkaar door lees, wordt het in mijn ogen wat te veel van hetzelfde. Maar ach, dat heb je ook met leuke televisie-serie, om nu een heel seizoen in één keer achter elkaar door te lezen.

Voordat je Wine-up aanschaft, check even je boekenkast. Het boek is eerder uitgekomen, maar met een andere cover. Dit is de tv-editie. Overigens is er ook een eerste deel Geen gezeur, meer wijn.

Wine-up –  Yvanka van der Zwaan & Mieke Kosters
Columns, paperback, 240 pagina’s, The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …