Ik wil nog een hapje!

Kinderen die met een glimlach aan de eettafel zitten en alles eten, dat willen we allemaal wel.In de praktijk is dit vaak een hele uitdaging en iets waar veel ouders dagelijks mee worstelen. Om de allerkleinsten zo veel mogelijk te laten proeven en eten moet je dit tot een onderdeel van de opvoeding maken. Francesca van Berk noemt dit de culinaire opvoeding, een aanpak die ze heeft ontwikkeld toen ze zelf moeder werd.

Haar zoontje, nu 4, geniet net zoveel van mosselen, sinaasappels en radijsjes als van een patatje. Want ook dat laatste hoort erbij. In Mag ik nog een hapje? beschrijft ze alle stappen van deze culinaire opvoeding. Het boek staat vol praktische tips en recepten voor het hele gezin, met aanpassingen voor de allerkleinsten.

kookboek-voorkantRecensie
Hoera een kookboek! Ik word altijd heel blij van een nieuw, vers en nog helemaal schoon kookboek. Mijn favoriete kookboeken zitten na verloop van tijd altijd onder de vlekken en hebben ezelsoren. Zou dat met dit boek ook gaan gebeuren?

Dat denk ik niet. En niet omdat dit geen fijn kookboek is, want dat is het wel. Sterker nog: het is een topboek! De recepten die er in staan zijn stuk voor stuk snel, lekker en gezond.

De tips die Francesca van Berk geeft zijn nuttig en ik denk dat menig ouder veel houvast zal hebben aan dit boek. Ik las wat recensies van mensen die het boek al gekocht (en gebruikt) hadden op internet en werkelijk iedereen is enthousiast. Ik denk vooral omdat het boek handvatten geeft om te koken zonder zakjes en pakjes én zonder dat je uren de keuken in hoeft. De recepten zijn kort, dat helpt je meteen over de drempel. Je ziet dat het niet moeilijk is en dat het gewoon gaat lukken. Het ziet er ook nog eens een keer heerlijk uit allemaal.

koekboek-binnenkant-met-muffins

Natuurlijk heb ik ook even wat recepten geprobeerd. De eiermuffins en het bananenijs werden beide goedgekeurd door mijn 4 kleine culi’s. En nu ga ik bedenken aan wie ik dit mooie boek weg kan geven. Want –ik weet niet zo goed hoe ik dit kan schrijven zonder als een foodsnob over te komen- ik ben een foodsnob.

eiermuffins

Ik kook al heel lang zoals Francesca kookt en eigenlijk ook regelmatig een stapje verder. Eten neemt een hele belangrijke plaats in in ons gezin. Ik kook nooit uit pakjes, alles moet vers, zo veel mogelijk biologisch en volgens de seizoenen en met niet te veel vlees en vis. In het weekend sta ik rustig een uur in de keuken en vaak helpt er een kind mee. Dus boek moet een betere bestemming krijgen dan bij mij in de kast. En ik ga zo nu en dan lekker naar Francesca’s kookblog. Want daar heb ik lekkere recepten gezien, mmmm. Ik ben fan!

Mag ik nog een hapje – Francesca van Berk
Kookboek, recepten, 192 pagina’s, uitgeverij Bruna Lev.
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Pien

pien@hupemail.nl'
Mijn naam is Pien en ik ben trotse moeder van 4 kinderen. Zoon B is 8, en M, T en P zijn een twee-eiige drieling van 5; 2 jongens en 1 meisje. Ook hebben we nog 2 katten met de klinkende namen Postbode en Rode Gerrit. Ik ben al meer dan 10 jaar getrouwd met meneer B. en ik werk 4 dagen per week in de culturele sector.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share