Fun & Learn Pirates

Pirates (oftwel Piratenspel) is 1 van de spellen uit de nieuwe Fun and Learn spelletjes serie van King International. Het doel van Pirates is om zoveel mogelijk complete piraten te verzamelen. Elk stukje van de piraat heeft een nummer van 1 t/m 6. Om met een (nieuwe) piraat te beginnen, moet je eerst een 1 gooien. Dan heb je het hoofd van de piraat. Hierna leg je de stukjes aan, die de dobbelsteen aangeeft. Maar zodra alle piratenhoofden op zijn, mag je elke keer als je een 1 gooit, een piraat wegnemen bij een andere speler. Op deze manier wisselen de piraten regelmatig van speler. Is een piraat compleet, dan mag deze niet meer gepikt worden door een andere speler. De winnaar is degene die aan het eind van het spel, de meeste piraten heeft.

Recensie
Mijn kinderen van 4 jaar en 6 jaar vinden Fun & Learn Pirates een erg leuk spel. Maar dat je de piraten bij elkaar weg mag pakken, vinden ze minder leuk. Dat wil zeggen, ze vinden het niet leuk als een piraat bij hun zelf wordt weggepakt. Ze vinden het wel leuk om een piraat van een andere speler te pakken. Binnen een paar minuten was er dan ook al ruzie met het spelletje. Toen heb ik de spelregels maar veranderd. Vanaf toen had iedereen zijn eigen piraat en was het de bedoeling om als eerste je eigen piraatje compleet te krijgen. Dit vonden ze beide veel leuker en eerlijker. Er werd geen ruzie meer gemaakt en zo werd het toch nog een heel gezellig spelletje.

Op de verpakking staat dat Pirates geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar. Dit zal er denk ik vooral mee te maken hebben dat jongere kinderen het niet zo leuk vinden als hun piraat steeds wordt afgepakt. Want op zich zouden iets jongere kinderen dit spel ook al kunnen spelen. Het spelvariant die wij hebben gedaan, zou al kunnen met kinderen vanaf 3 jaar. Dit soort spelletjes deden we dan zelf ook al met onze kinderen toen ze 3 jaar waren. Met een beetje hulp kunnen dus ook de wat oudere peuters al genieten van dit spel. En niet onbelangrijk: de piraten zijn van stevig karton gemaakt. Hierdoor is het spel ook nog eens geschikt voor peuter en kleuter handjes!

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …