Edukans Schoenmaatjes 2011

Het einde van het jaar nadert weer en dat betekend ook dat de actie Schoenmaatjes van Edukans weer van start is gegaan. Dit jaar vond een spectaculaire  aftrap plaats in Amersfoort bij basisschool de Marke en Het Zwaluwnest, zoals je in het eerste Schoenmaatjesjournaal van 2011 kunt zien. Maar belangrijker om te weten is natuurlijk, wat is Schoenmaatjes?

Schoenmaatjes
Het idee achter schoenmaatjes is eigenlijk heel simpel. Neem een lege schoenendoos, versier deze mooi en vul hem met allerlei producten. Vervolgens lever je deze doos in en gaat deze via Edukans naar Moldavië, Albanië, Irak, Oeganda, Kenia of Malawi. In deze landen worden de dozen uitgedeeld aan kinderen die de spullen goed kunnen gebruiken. Van kinderen voor kinderen dus!

Hoe vul je een schoenendoos?
Een schoenendoos vullen is natuurlijk niet moeilijk, maar om wat voor spullen gaat het nu eigenlijk? Daarvoor heeft Edukans natuurlijk een mooi verlanglijstje gemaakt, zodat je weet wat je wel en niet in de doos kunt stoppen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen de basisinhoud (zoals schriften, pennen, potloden, knuffel, tandenborstel, tandpasta en zeep) en aanvullende producten zoals schoolspullen, klein speelgoed en toiletartikelen. Ook zijn er een aantal dingen die er absoluut niet in mogen (bijvoorbeeld snoep of eten, oorlogsspeelgoed, varkens knuffel of een speelgoed slang). Op de doos komt een speciale barcode zodat je later bericht krijgt waar jouw doos heen is gegaan. De barcode staat in de folder of kun je online uitprinten.

Waar breng ik mijn schoenendoos heen?
Uiteraard kun je als particulier meedoen aan deze actie en dan kun via de website een inzamel adres zoeken bij jou in de buurt. Vaak worden deze locaties ook te zijner tijd in de regionale media weergegeven. Maar veel scholen, kerken of verenigingen doen mee aan deze actie en als je kind via deze actie meedoet kun je het gewoon op die locatie afleveren.
Alle dozen worden op inhoud gecontroleerd en waar nodig aangevuld.

Meer weten of meedoen aan Schoenmaatjes? Kijk hier voor meer informatie!

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een veelzijdig cadeau

Soms heb je een beetje hulp nodig. Je weet wel dat je iets moet doen, …

Share
Share