270 Vegan recepten voor alle seizoenen [recensie]

Cover 270 Vegan recepten voor alle seizoenen - Mira CaspersMira Caspers en haar man aten al jaren vegetarisch toen ze zich in 2014 inschreven voor de Vegan Challenge. Dat beviel zo goed dat ze begin dit jaar de website liefde-voor-veganisme.net opzette en recepten begon te verzamelen. Het voedselprobleem in de wereld zou opgelost zijn als iedereen plantaardig zou eten, zo zegt de schrijfster. Maar veganisme is meer dan een dieet; het is een manier van leven die zo veel mogelijk uitbuiting van en wreedheid tegen dieren ten behoeve van voedsel, kleding of enig ander doel uit wil sluiten.

De recepten van Mira blinken uit door de toegankelijkheid en eenvoud. Met andere woorden, iedereen kan probleemloos veganistisch koken met dit bijzondere kookboek. In het boek staan ook winkels (online en offline) genoemd waar de gebruikte ingrediënten gekocht kunnen worden.

Recensie
Veganisme is een levensstijl, zo legt Mira Caspers uit in het begin van het boek 270 Vegan recepten voor alle seizoenen. De manier waarop ze in de inleiding kort vertelt over de achtergrond van de keuze voor deze manier van leven vind ik verfrissend. Geen agressieve toon naar mensen die hier niet voor kiezen, maar korte, heldere uitleg en een heleboel links naar meer informatie. Prima!

vegan-recepten-mira-caspers-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Veel mensen zullen in deze tijd bewuster omgaan met consumeren. Van het meenemen van een eigen boodschappentas naar de winkel, tot het niet meer iedere dag vlees eten, er zijn vele variaties mogelijk. Bij veganisme wordt gepoogd om geen dierlijke producten te consumeren. En ook hierin zijn gradaties te vinden.

Voor alle mensen die veganistisch leven, is 270 Vegan recepten voor alle seizoenen een prima kookboek. Er is werkelijk een enorme variatie aan recepten in te vinden, voor ieder seizoen, voor iedere gelegenheid en voor iedere smaak.

vegan-recepten-mira-caspers-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Persoonlijk vind ik dit boek ook zeer geschikt voor iedereen die ‘wel eens’ veganistisch zou willen koken. Mijn moeder eet geen vlees en ik heb vaak vis als vervanging daarvoor, of een soyaproduct, maar wanneer er géén vis en géén vlees gegeten wordt, ook geen eieren of kaas, weet ik al snel niet hoe ik een volwaardige maaltijd op tafel zou moeten zetten. En daarom is dit boek voor mij zeer leerzaam.

vegan-recepten-mira-caspers-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Voor mij is het ook erg prettig dat bij de producten die ik niet ken, aangegeven staat waar ze te koop zijn. Erg leuk om in het boek te bladeren en gerechten met ‘vegetarische bacon’ en het ingrediënt ‘no egg’ tegen te komen. Ik kan me voorstellen dat het voor veel mensen beter vol te houden is om veganistisch te eten, wanneer ze smaken waar ze aan gehecht zijn niet hoeven te missen.

vegan-recepten-mira-caspers-recensie-copyright-trotse-moeders-2

De recepten zijn niet moeilijk en zeer gevarieerd. Ik vind het altijd jammer wanneer er niet bij ieder recept een foto staat, maar op de foto’s die er wel zijn, zien de gerechten er heerlijk uit. Wanneer mijn ouders weer eens komen eten, ga ik de ‘Rode bieten, tofu à la mer en krieltjes maken‘, lijkt me heel bijzonder, met zeekraal! Kortom: een aanwinst in iedere keuken voor mensen die graag veganistische maaltijden willen uitproberen.

270 Vegan recepten voor alle seizoenen – Mira Caspers
Paperback, 268 pagina’s, Stichting Alternatief Idee
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share