Je financiën goed geregeld – voor Dummies

Je-financien-goed-geregeld_VP-354x500Weet jij hoeveel geld je nodig hebt om je dromen waar te maken? Geen idee? Je bent niet de enige! Dit boek is de praktische en overzichtelijke handleiding voor het stapsgewijs opstellen van een persoonlijk financieel plan. Je begint met het inventariseren van je dromen: doelen die je met een goede financiële planning kunt behalen. Vervolgens toets je je dromen aan je financiële mogelijkheden en maak je aan de hand van praktische adviezen een passend financieel plan. 

Recensie:
Geldzaken: we gaan er allemaal anders mee om. Waar de één nauwlettend elke cent die de deur uit gaat bijhoudt, smijt de ander het geld over de balk. Maar over het algemeen genomen blijft het bij veel mensen een beetje een oppervlakkig iets. Zeker als je gaat beginnen over een financieel plan of over begrotingen voor de toekomst…

Het feit dat er juist bij dit onderwerp allerlei vage termen je om de oren vliegen, maakt dat het niet heel aantrekkelijk is om er eens echt in te duiken. Gelukkig hebben we daarvoor nu ook een “Dummies”: Je financiën goed geregeld voor Dummies.
Je financien goed geregeld voor dummies (3)
Het grote voordeel van de Dummie-boeken is natuurlijk dat je zeker weet dat je als leek er ook uit komt en iets van snapt. Nu vind ik zelf wel dat ik op financieel gebied goed bezig ben: ik weet wat er in komt en ook wat er weer uit gaat en daar zit een prima balans in. Maar een persoonlijk financieel plan? Pfff… nee die heb ik niet en eerlijk gezegd weet ik ook niet zo goed wat ik er mee moet. Ik heb geen dromen waar een gigantisch prijskaartje aan hangt. En de dromen die ik wel heb zijn niet alles beslissend: leuk als het er van komt, maar geen ramp als het niet lukt. Dus persoonlijk zie ik het nut niet echt voor dat hele financiële plan. Maar goed, wie weet weet het boek mij te overtuigen…

Je financien goed geregeld voor dummiesJe financiën goed geregeld voor Dummies is – zoals we mogen verwachten – duidelijk opgebouwd en de tekst staat klaar in behapbare brokken en is uiteraard in duidelijke taal te lezen. Prettig want zo weet je zeker dat het boek niet direct in een hoek van de kamer beland.

Van het ontdekken van je financiële dromen en het starten met je plan leidt het boek je stapsgewijs naar je uiteindelijke doel. Ook onderweg, wanneer het wellicht wat lastiger wordt je plan te volgens zoals je dit op papier had gezet, wordt je gecoacht om je doel te behalen. Je financiën goed geregeld voor Dummies is een aanrader voor iedereen met dromen waar een financieel plan echt wel noodzakelijk voor is.

Je financien goed geregeld voor dummies (2)Na het doornemen van dit boek ben ik nog steeds van mening dat ik geen totaal financieel plan nodig heb. Toch biedt het boek wel wat nuttige zaken die op iedereen wel van toepassing zijn. Want belastingtips, besparingstips en hoe je een weloverwogen keuze maakt voor een digitaal huishoudboekje zijn niet alleen interessant voor de echte planners onder ons. Daar kunnen we allemaal ons voordeel mee doen.

Heb jij dromen die je wil verwezenlijken waar wel degelijk een bepaald”kapitaal” voor nodig is? Dan is Je financiën goed geregeld voor Dummies zeker een goede aanrader. Dan weet je tenminste zeker dat je geen woordenboek erbij nodig hebt om te begrijpen wat er staat!

Je financiën goed geregeld voor Dummies – Ramon Wernsen & Cleo Scheerboom
Bekijk op bol.comLifestyle, paperback, 243 pagina’s, BBNC Uitgevers
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Waar je als alleenstaande moeder op moet letten bij het kopen van een huis

Als alleenstaande moeder kan een hypotheek afsluiten voor een nieuwe woning best lastig zijn. Er …