Piraten

Ontdek alles over geheimen en legendes. En over andere interessante dingen die met de zee te maken hebben. In dit boek lees je  over piratengevechten en piratenschatten. En over hoe het was om als piraat te leven. Maak indruk op mensen met je kennis over het piratenleven.

Recensie
Piraten is een boek uit de serie “legendes van de zee” en deze serie behoort weer toe tot de “Lees mij!” boeken. Deze reeks boeken zijn makkelijk om te lezen en biedt leuke en boeiende onderwerpen. Per boek wordt één onderwerp behandelt. Dit gebeurt op kernachtige wijze.
Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en achterin het boek tref je deze woorden aan in een register. Hier kun je de betekenis van de woorden opzoeken. In het geval van dit boek zijn dat woorden uit de piraterij, zoals enterhaak, musket en piratencode.

De kernachtige wijze van piraten maakt dat het leuk is om het boek te lezen en op deze manier iets te leren. In korte zinnen staan er weetjes over piraten. Ook kun je kijken hoe het met jouw kennis is gesteld, want er staan verschillende vragen in. Het antwoord vind je uiteraard ook in het boek. Naast de korte stukjes tekst staan er veel prenten in die het boek een levendig karakter geven. Je ziet ook daadwerkelijk het vroegere piratenleven voor je. Zo maak je kennis met twee beruchte vrouwelijke piraten Anne Bonny en Mary Read. Maar zie jij dat het hier om vrouwen gaat?

Piraten zijn voor veel kinderen iets dat van vroeger is, maar natuurlijk hebben wij nog altijd te maken met piraten op zee. Ook hier wordt aandacht aan besteed. Een kaart van de wereld laat zien waar er nog altijd piraten actief zijn en ook een foto van de moderne piraten wordt getoond. Zo krijgen kinderen meteen te zien dat de piraten van nu er heel anders uit zien dan de piraten van vroeger en uit de boeken en films.

Andere titels uit de serie “legendes van de zee” zijn: scheepswrakken, zeemonsters en zeemysteries.

Piraten – Rebecca Rissman
Informatief, hardcover, 32 pagina’s, NBD/Biblion
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Lees ook:
Pirateneiland
Piet Piraat show nu op DVD
Mijn grote boek over voertuigen

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Kinderfeestje “Botter huren” [persoonlijke blog]

Wat had onze Floortje een leuk kinderfeestje! Ze werd 7 jaar, nam negen vriendinnetjes mee naar …