Een Amerikaanse in Parijs

cover een amerikaanse in parijsTypische Amerikaanse klassiekers met Franse flair Carrie Solomon, een Amerikaanse uit de Midwest, neemt ons mee naar haar Amerika voor een kennismaking met haar keuken. Die is born in the USA maar made in France: – De musts –zoals pancakes, french fries en cheeseburgers-, regionale specialiteiten en handmade dressings. Een onvervalste duik in het culinaire hart van de Verenigde Staten voor een hoofd vol ideeën en twinkelingen in je ogen!

Recensie
In het begin van Een Amerikaanse in Parijs een toelichting op de Noord-Amerikaanse keuken, die als rijk en complex wordt beschreven. Er bestaan namelijk naast de burgers, frietjes, hotdogs en cookies heel veel andere gerechten, ingrediënten en bereidingen. De keuken in de Verenigde Staten is sterk regionaal bepaald. Er zijn grote verschillen in geografie, etniciteit en klimaat op het Noord-Amerikaanse continent en daardoor is de keuken nog gevarieerder.

IMG_4478
En toch is het niet moeilijk, volgens de auteur, om Amerikaans te gaan koken. Je hebt een grote dikke gietijzeren koekenpan (een goed alternatief daarvoor volstaat uiteraard ook) nodig en een paar basisingrediënten: old bay seasoning (maar in Een Amerikaanse in Parijs staat een recept om het zelf te maken), worcestershiresaus, baking soda en liquid smoke (gelukkig staan achterin het boek adressen!).

IMG_4479
Een Amerikaanse in Parijs is opgebouwd uit vijf delen: ontbijt en brunch, sandwiches, soepen en salades, diner en desserts.

IMG_4486
Voor het ontbijt staan er verschillende varianten pancakes in Een Amerikaanse in Parijs, maar bijvoorbeeld ook cinnamon rolls en bijvoorbeeld donuts. Maar ook steviger ontbijtjes als gerechten met veel ei, worst en bacon. Dat is voor mij ’s morgens vroeg wat te veel van het goede, maar je kan het natuurlijk ook als lunchgerecht gebruiken. En erg leuk, je kan ook zelf pindakaas maken!

IMG_4480
Voor de lunch hebben we keuze uit verschillende soorten hotdogs, burgers en frietjes, maar ook prachtige sandwiches.

IMG_4482
Bij de salades komen we in Een Amerikaanse in Parijs de klassieke coleslaw tegen, maar uiteraard ook weer een paar varianten hierop. Dat vind ik leuk van dit boek, aan het begin van ieder deel komt een -voor ons Nederlanders- klassiek bekend gerecht voorbij met een aantal -minder bekende- variaties.

IMG_4483
De soepen vind ik wel verrassend, een broccoli-bier-kaassoep bijvoorbeeld. Begeleid door zelfgemaakt garlic bread, dat klinkt toch wel erg smakelijk … En het recept voor de chili con carne is genoeg voor vier Texanen …, een kookboek met humor. I love it.

IMG_4485
De hoofdgerechten in Een Amerikaanse in Parijs zijn vooral veel vlees: kip, gehaktbrood, vleespasteitjes. Maar ook bijgerechten zoals corn bread. En ik denk dat de macaroni and cheese een van mijn favorieten gaat worden. Die ga ik heel binnenkort uitproberen.

IMG_4487
Jongste dochter vroeg bij ontvangst van Een Amerikaanse in Parijs gelijk al ‘staan er ook desserts in?’. Ja dus! Zij wordt blij van dit deel, en ik ook, wij houden van zoet. Key lime pie bijvoorbeeld, of echte Amerikaanse cheesecake, of carrot cake. Drankjes en milkshake-recepten staan er ook in.

IMG_4488
Ik schreef het in het begin al, achter in Een Amerikaanse in Parijs staan ook recepten voor verschillende basisingrediënten zoals de old bay seasoning, of ketchup, salsa of guacamole.

Ik vind Een Amerikaanse in Parijs een ontzettend leuk kookboek! Er staan heel veel recepten in die ik echt graag wil gaan uitproberen. Ik heb al diverse keren verlekkerd zitten bladeren en kijken in het boek. Helaas is het nog niet van uitproberen gekomen, ik heb onlangs een vervelende blessure aan mijn hand gehad en koken en bakken zat er niet echt in. Ik heb de recepten al wel bestudeerd en ze zien er heel duidelijk uit. Gaan koken met dit boek zal geen probleem zijn. Hier kan je zelf vast een eerste indruk opdoen.

IMG_4484

Zit ik alleen nog met de titel, Een Amerikaanse in Parijs … Op de achterkant van het boek staat dat de Amerikaanse keuken dan wel is ontstaan in de Verenigde Staten, maar zijn roots heeft in Frankrijk. De auteur, Carrie Solomon, is culinair fotografe en heeft pop-restaurants gehad in Frankrijk, in Parijs en Trouville. En, dat is de ultieme verklaring, ze woont in Parijs!

Een Amerikaanse in Parijs – Carrie Solomon
Kookboek, hardcover, 224 pagina’s, Uitgeverij Lannoo
Bestel dit kookboek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share