Otto in de luchthaven

Dit is niet zomaar een prentenboek. Het is een lusboek. Dat wil zeggen dat je het boek in twee richtingen kunt lezen. Elke pagina bevat 2 illustraties, waarvan er één op de bovenste helft staat en één op de onderste helft. Echter staat de bovenste illustratie om de kop. Je moet het boek dus omdraaien, om alles te kunnen lezen en bekijken. Inmiddels is Otto in de luchthaven alweer het 4e lusboek van Tom Champ.

Recensie
Otto in de luchthaven
is een ontzettend leuk boek. En wat het boek zo uniek maakt, is dat het een lusboek is. Je leest eerst de ene helft van het boek en draait dan het boek, om de rest te lezen. De overgang tussen de twee tekeningen per pagina, is zo getekend dat het één geheel is. Ook al staat de helft ervan dus om de kop.

Mijn kinderen van 4 jaar en 6 jaar oud, moesten erg lachen toen ze Otto in de luchthaven, voor het eerst zagen. “De tekeningen kloppen niet!”, schaterden ze uit. Toen ik uitlegde dat je het boek moest omdraaien, vonden ze dat wel heel erg leuk. Dit was pas een cool boek! Vervolgens werd het boek continu omgedraaid, omdat ze niet wisten aan welke kant ze wouden beginnen…

Otto in de luchthaven is dan ook een boek met een uniek concept. Dit in combinatie met de prachtige, kleurrijke illustraties zorgt ervoor dat het boek het lezen meer dan waard is!

Otto in de luchthaven – Tom Champ
Prentenboek, hardcover, 24 pagina’s, Lannoo
Bestel dit boek hier>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share