Klik! Foto-Doe-Boek voor kids

Olaf de fotograaf en zijn hulpje Gustaf de muis verklappen in dit boek al hun geheimen om de beste foto’s te kunnen maken. Je leert hoe je mooie achtergronden maakt om de leukste foto’s van je speelgoed te nemen, hoe je verlichting kunt gebruiken om griezelige portretfoto’s te maken van je vrienden, of om je ouders ’s ochtends bij het opstaan te verassen met een foto… Klik!
Olaf geeft je eenvoudige tips, handige technieken en tientallen voorbeelden: hij zal uitleggen wat je nodig hebt voor een goede foto, hoe je je onderwerp het beste in beeld brengt, hoe je met verlichting je foto nog beter maakt en nog heel veel andere trucs. En als je steeds aan het einde van elke workshop je beste foto’s in dit album hebt geplakt, ontvang je van Olaf je allereerste welverdiende fotodiploma.
Dankzij het advies van Olaf en Gustav maak je straks betere foto’s dan je ouders!

Recensie
Foto’s maken doen we allemaal wel eens… Alleen heeft de één er iets meer aanleg voor dan de ander. Er is uiteraard niets mis met het “plaatje schieten” en weer door gaan, maar wanneer je even op de omgeving let en kijkt naar het leukste uitgangspunt dan krijgt je foto al snel dat beetje extra uitstraling. Zelf ben ik dol op fotograferen en ik maak daarbij graag gebruik van de omgeving om het mooiste plaatje te schieten. Nu denk je misschien dat het heel lang duurt voordat ik één foto heb geschoten, maar niets is minder waar. Want als je weet waar je op moet letten en veel dingen uitprobeert ontwikkel je vanzelf een automatisme op dit gebied. Gevolg is dat je bijvoorbeeld veel minder storende elementen op je foto’s hebt staan. Klik! Foto-Doe-Boek voor kids is een leuk en leerzaam boek op dit gebied. In begrijpelijke taal wordt in verschillende thema’s tips en trucs gegeven om de mooiste of grappigste foto’s te maken.

Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Zij zullen het boek zelfstandig goed kunnen lezen en ook de opdrachten zelf kunnen volbrengen. In plaats van het gebruik van hoofdstukken, wordt hier de term “workshop”gebruikt. Uiteraard passen de thema’s van de workshops bij die de doelgroep, maar zijn het ook tips die je als ouder goed kunt gebruiken. Zo begint het boek met de cursus “Maak een foto van je lievelingstoetje”. Hierbij wordt aandacht besteed aan details: zorg voor mooie versiering, zorg dat er geen vlekken op het kleed of bord zitten en als je ijs fotografeert zorg er dan voor dat de foto gemaakt wordt voor het smelten. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Onderwerpen zoals contrast, kleur, licht, macrofotografie en kadreren komen ook aan bod. Aan het einde van elke workshop is er ruimte om de mooiste foto’s die je zelf hebt gemaakt in te plakken.

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn het fotograferen van gebouwen en foto’s maken van je speelgoed en van dieren. Maar ook thema’s zoals (verjaardags)feesten en portretfoto’s komen aan bod. Enne… papa’s en mama’s, jullie zijn gewaarschuwd: er is ook een workshop “maak een foto van je ouders als ze net wakker worden!” Aan het einde van Klik! Foto-Do-Boek voor Kids is er een speciale opdracht: selecteer zes vakantiefoto’s die een goed beeld geven van jouw vakantie. Een super leuk en uitdagend idee voor kinderen en ongetwijfeld zal dat geen probleem zijn na het volgen van alle instructies uit dit boek!

Mijn dochter is nog te jong voor dit boek, maar ik ben zelf erg enthousiast over het boek. Alhoewel ik de meeste dingen al gebruik bij het maken van foto’s, ben ook ik nog wel op wat ideeën gekomen. Dit boek is absoluut een aanwinst voor kinderen, want als je eenmaal deze tips hebt geleerd dan zul je ze nooit meer vergeten en meenemen tijdens het fotograferen de rest van je leven! Het meest bijzondere aspect aan dit boek is toch wel dat je ongemerkt ook werkt aan een heel bijzonder foto-album!

Klik! Foto-Doe-Boek voor Kids – Lumi Poullaouec
Informatief, hardcover, 96 pagina’s, Pearson Benelux
Bestel dit boek hier>>


Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

5 tips voor de leukste kinderfoto’s

Voor je het weet zijn jouw kinderen alweer de deur uitgevlogen. De tijd gaat zo …

Share
Share