De Tepper-tweeling maakt ruzie (en niet zo’n beetje ook)

tepper-tweeling-recensie-copyright-trotse-moedersEen spiksplinternieuwe top-serie over de tweeling Claudia en Reese. Op alle fronten zijn broer en zus elkaars tegenpool, behalve dan in hun fanatisme de ander te verslaan in hun eigen, extreme versie van Bananasplit! Maar als de tot dan toe vrij onschuldige wedstrijd dreigt te escaleren in een oorlog op alle fronten – van appartement 6D naar de kantine op school tot aan de fictieve wereld van een online videogame – gaat de tweeling toch even nadenken. Is hun verlangen de ander te verslaan deze strijd nog wel waard? Een verslag van een ouderwetse broer-zus-rivaliteit – maar dan in het nieuwe digitale tijdperk en met alle gevolgen van dien.

Recensie
De Tepper-tweeling maakt ruzie is een leuke graphic novel die mijn jongste dochter van 9 met veel plezier gelezen heeft. Ze had het aan het begin van het schooljaar meegenomen naar school. De eerste weken waren ze nog niet naar de bibliotheek geweest, maar ze wilde wel een leuk leesboek. Op een gegeven moment kwam ze thuis met de mededeling dat ‘de Tepper-tweeling zo’n leuk en grappig boek is’. Ik wist toen niet eens dat ze het al aan het lezen was, dus ik was blij verrast. Toen ze het boek uit had en weer mee naar huis nam, liet ze me blij de laatste pagina zien: in het voorjaar van 2016 wordt een nieuw deel van de Tepper-tweeling verwacht. Ik denk dat eigenlijk wel genoeg zegt over hoe leuk ze het boek vond!

IMG_3310
De Tepper-tweeling maakt ruzie is een graphic novel en heeft een zeer gevarieerde lay-out: gewone tekst, briefjes, sms-jes, plattegronden, mailtjes … Dit maakt het lezen ook vlot en afwisselend en helpt bij het vasthouden van de concentratie.

IMG_3314
Dat de Tepper-tweeling bestaat uit een jongen en een meisje, maakt het volgens mij extra leuk om door zowel jongens als meisjes leuk gevonden te worden. Ze zullen allebei een hoofdpersoon vinden met wie ze zich kunnen identificeren.

IMG_3313
Een tweeling zijn zal vast veel kinderen tot de verbeelding spreken. Het lijkt natuurlijk ideaal, altijd een speelkameraadje in de buurt dat jou door en door kent en precies weet wat jij wel en niet leuk vindt (en andersom). De Tepper-tweeling maakt ruzie laat zien dat het echt niet altijd pais en vree is tussen een tweeling.

IMG_3315
De Tepper-tweeling maakt ruzie is een leuk en vlot geschreven boek voor kinderen in de hoogste groepen van de basisschool en de lagere klassen van de middelbare school. Voor mijn gevoel echt voor een leeftijd die op de grens van het ene naar het onderwijs balanceert (want zag ik thuis dat mijn jongste van 9 het een erg leuk boek vond en mijn oudste van 13 niet heel geïnteresseerd was). Door de vele afwisseling leest het lekker snel en blijft het ook voor langzamere lezers leuk.

IMG_3312

De Tepper-tweeling maakt ruzie (en niet zo’n beetje ook) – Geoff Rodkey
Bekijk op bol.comGraphic novel, gebonden, 216 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_3316

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

365 dingen om te doen met je kleinkind

365 dingen om te doen met je kleinkind is een doeboek voor opa’s en oma’s. …