Spectron Focus Drone – recensie

focus-drone-compleet-recensie-copyright-trotse-moeders-1De AirRaiders Focus Drone van Spectron is verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie 12 jaar en ouder. Volgens de website DroneKopenOnline.nl is het een ideale drone voor beginners, omdat hij eenvoudig te bedienen is en tegen een stootje kan. Voor mij wel prettig, want de eerste ervaring die ik ooit met een drone had, was dat hij in no-time verdwenen was en pas ’s avonds, hoog in een boom, teruggevonden werd… Lees hier het verhaal van dit avontuur >>>>

Nu ga ik de AirRaiders Focus Drone testen. Wel even gewacht tot het niet meer zo stormde en waaide, dat heb ik wel van de vorige poging onthouden. De drone zit in een stevige doos en zit al compleet in elkaar. Dat is wel prettig, geen gedoe met propellers schroeven of zo. Dat hoeft alleen wanneer ze echt beschadigd zouden raken, er zitten maar liefst 4 extra propellers in de doos!

focus-drone-compleet-recensie-copyright-trotse-moeders-2 focus-drone-compleet-recensie-copyright-trotse-moeders-3

In de afstandsbediening moeten 4 AAA batterijen. Die zitten er niet bij, maar er zit wel een handig klein schroevendraaiertje in de doos en batterijen heb ik altijd op voorraad. De drone zelf kun je via een USB stick aan je computer of laptop opladen. Ook handig!

focus-drone-compleet-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Het volledig opladen van de Focus Drone duurt ongeveer 40 minuten, je kunt zien wanneer hij opgeladen is aan een lampje op de USB-adapter. Ik heb daar niet op gewacht, maar ben na ongeveer een kwartiertje al gaan experimenteren. Eerst even binnen, en toe het me lukte om hem op te laten stijgen en even boven de vloer te laten ‘hooveren’, ging ik naar buiten, gevolgd door mijn man die mijn poging graag wilde vastleggen omdat hij waarschijnlijk dacht dat de Drone vrij snel weer ergens in een boom zou belanden….

Hieronder een filmpje van mijn eerste vliegpoging buiten. Dat ging nog niet helemaal zoals ik in gedachten had 😉

Toen ik de Drone ging pakken, was hij niet beschadigd en deed hij het direct weer. focus-drone-recensie-copyrigjt-trotse-moeders-1Op het filmpje kun je (even) zien hoe mooi stabiel de Focus Drone in de lucht hangt en met een beetje oefening lukte het me om hem een rondje door de tuin te laten vliegen en in de buurt te laten landen, hoewel ik mijn landingstechniek nog wat moet verfijnen….

focus-drone-recensie-copyrigjt-trotse-moeders-2Wat ook prettig is van de AirRaiders Focus Drone is dat hij alle kanten op kan vliegen. Het maakt niet uit hoe je hem wegzet, hij stijgt gewoon op en vliegt de richting die jij hem aangeeft (na enige oefening). Wat echt heel stoer is, is dat je loopings kunt maken door op een knop te drukken. Ik had dat niet tegen de kinderen gezegd en zij dachten dus dat ik de drone zelf al zo goed onder controle had!

Voor mij ook handig is de knop waarop je kunt drukken om de drone terug te laten komen. Ik heb nog best wat moeite met het bepalen van de juiste route en wanneer de Focus Drone een beetje uit mijn focus dreigt te raken, laat ik hem gewoon terugkomen.

focus-drone-recensie-copyrigjt-trotse-moeders-6Er zit ook een goede HD camera op de AirRaiders Focus Drone, waar je filmpjes èn foto’s mee kunt maken die worden opgeslagen op het SD-kaartje wat er bij zit. De foto’s en video’s kun je daarna eenvoudig op je computer opslaan. Ik heb me daar nog niet mee bezig gehouden, eerst nog maar eens oefenen op mijn vliegtechniek, maar het lijkt me erg grappig om onze hond, die enthousiast blaffend onder de drone meeloopt, van bovenaf te filmen!

Kortom: een terechte winnaar van de titel Speelgoed van het Jaar 2015, wat mij betreft. Ongelooflijk hoe goed hij is en wat hij allemaal kan voor zo’n relatief lage prijs!

Deze AirRaiders Focus Drone kun je voor € 49,99 bestellen bij DroneKopenOnline.nl waar ook andere speelgoed-drones te koop zijn en waar je uitgebreide informatie kunt vinden.

Klik hier om alle speelgoed-drones te bekijken >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Als moeder kun je een hele hoop cadeau geven aan je kinderen

Het zal ieder jaar weer een uitdaging zijn om je kinderen een leuk en uniek …