Typisch Nederlands – Daphne Deckers

Screenshot 2014-03-23 at 15.43.04In  67 hoofdstukken gaat het over gezonde seks, Het Einde van de Wereld, ons gedrag op social media, samen zingen, rare gewoontes, relaties, vakantiefoto’s, toch niet Het Einde van de Wereld, en nog veel meer. Met Typisch Nederlands laat Daphne Deckers opnieuw zien waarom ze al meer dan tien jaar de best gelezen columniste van Nederland is.

Recensie

Prettige humor, subtiel en intelligent, dat is voor mij de reden waarom ik het heerlijk vind om columns van Daphne Deckers te lezen. In het boek Typisch Nederlands laat Deckers zien hoe Nederlanders zich volgens haar gedragen. En niet alleen volgens haar: ze weet precies typische eigenaardigheden, gewoontes en kenmerken te beschrijven.

Screenshot 2014-03-23 at 15.41.12

Sommige columns hebben een boodschap, zijn wat serieuzer, maar zonder belerend te zijn en altijd met wat humor. Heerlijk herkenbaar zijn de columns die over haar eigen gezinsleven gaan.

Mijn favoriet uit dit boek is “Sokken”. Het hoofdstuk begint als volgt: “Mijn wasmachine is een zwart gat voor sokken. Of is mijn droger misschien de schuldige? Hoe dan ook – er komen steevast minder sokken uit mijn was dan erin zijn gegaan“. Dan zit ik met een grote glimlach verder te lezen, want wie herkent het “wees-sokken-probleem” nou niet. En het wordt heerlijk humorvol beschreven.

Typisch Nederlands is een heerlijk boek, wat lekker weg leest. Het is niet duur en ook leuk om cadeau te doen.

Typisch Nederlands – Daphne Deckers
Paperback, 143 pagina’s, Uitgeverij Mistral
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share