Kidsproof kookboek van Chickslovefood [recensie]

Kidsproof is een boek van jonge moeders voor jonge ouders: recepten met maximaal zes ingrediënten, die voedzaam en vers zijn, toegespitst op kinderen.

Ouders die voor hun kind willen koken komen met Kidsproof volledig aan hun trekken. Het boek bevat heerlijke recepten voor ontbijt, lunch, diner, snacks en zoetigheden. Het concept: hoe kook je snel, gezond en gevarieerd, zonder dat je twee keer moet koken: eerst voor je kids en daarna voor jezelf? Met dezelfde ingrediënten en enkele aanpassingen eet iedereen mee.

Voor alle drukbezette ouders die lekker en gezond willen eten, maar bij wie het eten wel snel klaar moet zijn.

Recensie
Elise Gruppen & Nina de Bruijn hebben al meer ChicksLoveFood boeken gemaakt, maar dit is het eerste wat ik in huis heb. En het ziet er erg leuk uit. Mooie foto’s die goed verdeeld zijn over de pagina’s en er aantrekkelijk uit zien. Dat vind ik zelf altijd wel belangrijk: een foto die me aanspreekt en vervolgens een lijstje ingrediënten wat ik herken (dus geen dingen waar ik nog niet van heb gehoord of waar ik voor naar een speciaalzaak moet). En ook dat zit wel goed: “gewone dingen” waarmee allerlei lekkere gerechten gemaakt kunnen worden!

Ik herken mezelf wel in de teksten van de auteurs, zeker toen mijn kinderen nog kleiner waren: groenten “verstoppen” (overigens ook voor man-lief…), eten aantrekkelijk maken en dan denken dat ze het zó vast wel gaan lusten…. Erg leuk om te lezen!

Er staan verschillende  categorieën in het boek: eerste hapjes, traktaties, mee-eten met de pot. Sommige gerechten zijn, ondanks dat er weinig verschillende ingrediënten in zitten, toch nog tijdrovend. Maar bij bijvoorbeeld de quiche vind ik dat geen probleem: die ga ik als eerste uitproberen!

Wat me ook opvalt is dat er veel gerechten zijn met zoete aardappel. Ik heb daar nog nooit iets mee gemaakt, dus ook daar ga ik een paar recepten mee uitproberen. Kortom: voldoende inspiratie, vooral wanneer je kinderen nog jong zijn.

Kidsproof kookboek – Elise Gruppen & Nina de Bruijn
Paperback, 144 pagina’s, uitgeverij Spectrum
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share