13 december 2020 – Wereldlichtjesdag

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Dit jaar valt Wereldlichtjesdag vrij laat, midden tussen Sint en Kerst, extra lastige dagen voor mensen die deze ‘feesten’ graag met hun kinderen hadden willen vieren.

Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten!

De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Trotse Moeders wenst alle mensen die vandaag extra stil staan bij de kindjes in hun hart, veel liefde en kracht. En niet alleen vandaag.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Wereldlichtjesdag 2021

Vandaag, 12 december 2021, is het de tweede zondag in december: Wereldlichtjesdag. De dag waarop …

Share
Share