World of Veggies – kookboek [recensie]

Overal ter wereld wordt sinds mensenheugenis vegetarisch gegeten. Omdat vlees niet voorradig of te duur is, vanwege geloofsovertuiging of omdat men geen vlees wil eten. Zo zijn er door de eeuwen heen honderden vegetarische gerechten ontstaan. In World of veggies staan honderd van deze klassieke vegetarische recepten, die stuk voor stuk bewijzen dat gerechten zonder vlees en vis heerlijk zijn voor vegetariërs én vleeseters.

Recensie
Wat een prima boek is World of Veggies. En niet alleen voor vegetariërs, want hoewel alle gerechten vegetarisch zijn, zijn ze zo gevarieerd en aantrekkelijk dat ook een echte ‘carnivoor’ er van zal genieten. En mocht dat niet zo zijn, dan zijn er voldoende bijgerechten en nagerechten om er toch iets mee te kunnen doen.

 

Het boek is een verzameling van klassieke gerechten uit allerlei landen. Van Nederland (wentelteefjes) en België (witlofsoep) tot Australië (Lamingtons), India (Dahl) en Egypte (Koshari).

 

Ieder gerecht beslaat twee pagina’s. Rechts een aantrekkelijke foto, links de tekst met eerst een korte, interessante omschrijving en onderaan in de taal van het land een woord of paar woorden die op het gerecht slaan, bijvoorbeeld op het moment waarop het gegeten wordt “goedemorgen”. Erg fijn is dat er bij staat hoeveel bereidingstijd je nodig hebt.

 

De gerechten zijn stuk voor stuk “klassiekers” in de landen waar ze vandaan komen. Een groot aantal ken ik, in ieder geval van naam, maar veel zijn mij (nog) niet bekend. Door het lezen van de korte teksten en het bekijken van de foto’s, krijg ik echter wel zin om ze te gaan maken!

Het voordeel van “klassiekers” is, dat ze prima haalbaar zijn om te maken. Er zitten geen lastige ingrediënten in en je hoeft geen top-kok te zijn om deze recepten zelf uit te proberen. Het zouden geen klassiekers geworden zijn, wanneer ze niet door heel veel mensen gemaakt en gegeten zouden worden. Daarom twijfel ik er ook niet aan dat alle gerechten prima zullen smaken.

Kortom: Word of Veggies heeft voor mij alles in zich om zelf een klassieker te worden. Ik ga er veel plezier van hebben!

World of Veggies – Mirjam Leslie-Pringle
Hardcover, 256 pagina’s, uitgeverij Carrera
Bestel dit kookboek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share