Veri-Cosi, winnaar ontwerpwedstrijd

Maxi-Cosi heeft een wedstrijd georganiseerd waarbij kinderen aan het werk werden gezet om ze te interesseren in het bedrijfsleven. Ze hadden de opdracht om een kinderstoeltje te ontwikkelen die veilig was. De winnaars van deze wedstrijd, Bart (12), Dirak (12) en Mees (11) van basisschool  De Meent in Waalre hebben deze kinderstoel niet alleen veilig gemaakt, maar ook erg leuk voor het kind dat wordt vervoerd. Ze hebben het autostoeltje de naar Veri-Cosi gegeven. Maxi-Cosi gaat kijken hoe ze dit ontwerp door kunnen voeren in een nieuw kinderautostoeltje.

Maxi-Cosi heeft dit project opgezet samen met Braintrigger, die scholen koppelt aan bedrijven. Via uitdagende opdrachten proberen zij om kinderen te prikkelen en voor te bereiden op het bedrijfsleven. Bedrijven profiteren ook van deze wedstrijden omdat kinderen vaak nog een frisse kijk hebben op producten.

Naast de veiligheid is er ook rekening gehouden met wat de kinderen willen. Zo hebben de kleine ingenieurs er een digitale klok ingemaakt waarmee de kinderen dus kunne bijhouden hoelang de autorit heeft geduurd. Ook zitten er goede schokdempers is waardoor er, ook bij een ongeluk, het kindje goed is beschermd. De ontwerpers zijn de winnaars uit in totaal 35 ingezonden ideeën.

De jury die bestaat uit marketing-manager Robbie Hendriks, Marcom-specialist Tessa Sanders en product-designer Monique Borsboom, vinden het een ingenieus autostoeltje: ,,Een duidelijke uitblinker’’. Robbie Hendriks: ,,Ik ben echt onder de indruk van het werk dat door alle kinderen is verzet. Er zijn zelfs crash-testfilmpjes gemaakt om de veiligheid van hun bedachte autostoel te testen. Weliswaar met een skelter als auto en een teddybeer als dummy, maar er is getest.’’

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een gezinsauto?

Is er een kleintje op komst? Dan is het slim om eens kritisch naar je …

Share
Share