Cravings….. Gerechten die je ECHT wilt eten [recensie]

Koken met Chrissy Teigen! De vrouw van John Legend weet wel wat lekker is… Haar kookboek Cravings bevat de recepten voor alles waarnaar Chrissy verlangt. En dat zijn niet alleen maar gezonde salades, maar ook smakelijke pasta’s, spicy noodles en heerlijke groenteschotels. De gerechten lijken heel imponerend, maar zijn verrassend makkelijk om te maken. Stil je honger – en die van je man – met Cravings!

Recensie
Wanneer ik naar de kapper ga, neem ik meestal een boek mee. Ik mis daarom allerlei sappige nieuwtjes en de nieuwste roddels op Society-gebied. Zo zei de naam Chrissy Teigen me niets. Maar… ze blijkt de vrouw van John Legend te zijn en daar heb ik wel van gehoord, met name door onderstaande song:

Maar goed, het gaat nu over het kookboek Cravings. Vaak zijn boeken van “Bekende Mensen” vooral gewild omdat “Bekende Mensen” door veel anderen als intrigerend gezien worden. Leuk om te weten wat ze doen, wat ze leuk vinden, wat ze eten. Ik viel eerlijk gezegd vooral op het citaat van topmodel Chrissy:

Ik weet hoe ik mijn eten lekker vind. En ik heb altijd van kookboeken gehouden (ik heb er honderden), maar wat ik minder leuk vind, is ze stuk voor stuk door te moeten bladeren om de dingen te vinden die ik graag wil maken en eten. Toen ik dus besloot zelf een kookboek te schrijven, wilde ik dat het een bijbel zou worden die je open kunt slaan en voor elke maaltijd kunt gebruiken. Dus ga maar bladeren en begin te koken!

Kijk, daar kan ik wat mee! Ik heb zelf ook verschillende kookboeken in de kast staan waar één of enkele prachtige recepten in staan, maar die ik verder niet gebruik. Erg benieuwd ben ik dus naar Cravings!

Nou, en dat valt niet tegen. Sterker nog: het is echt een kookboek vol met recepten die prima te maken zijn, soms ook voor een grote groep mensen (handig!) en die er zó lekker uitzien!! Poeh, nu nog zoveel kunnen eten als Chrissy zelf in dit boek zegt dat ze doet en een piepklein beetje haar figuur erbij krijgen….

De recepten worden ingeleid door een korte, persoonlijke tekst. En die teksten zijn echt grappig om te lezen.

Zelfspot, humor, een beetje een inkijk in het privé-leven van John, Chrissy en hond (ook door de foto’s trouwens), echt een prima toevoeging!

En de foto’s…. en de gerechten…. mmmmm, er zijn er inderdaad nu al een heleboel die ik wil gaan maken! Meer, veel meer, dan in een gemiddeld kookboek. Dus, of je Cravings nu koopt omdat je fan bent van Chrissy Teigen en/of haar man, of dat je er per ongeluk bij uitkomt: je zult er geen spijt van krijgen om dit boek in je kast te hebben staan!

Cravings – Chrissy Teigen
Gerechten die je echt MOET eten
Kookboek, hardcover, 240 pagina’s, uitgeverij Kosmos
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Het vegetarische kinderkookboek

Sinds de KCC zijn mijn dochter en ik ‘flexitariërs’, wat mij beter bevalt dan haar… …