Vanillevla met wormen

Vanillevla met wormen COVwt aanbieding.inddWormen in vanillevla, een kanon met jeukpoeder en nog veel meer.
Prinses Charlotte zet alles op alles om trouwlustige prinsen bij haar moeder weg te jagen. Maar als prins Victor Valreep het paleis binnen valt, blaast hij mama van haar sokken. Geen streek die daar iets aan doet. Hoe ver gaat Charlotte om de liefde te verslaan?

Vanillevla met wormen is een heerlijk sprookje met een actueel thema. Het recept heet Kattenkwaad met de illustraties van Kees de Boer als geheim ingrediënt. Kinderen gaan smullen van dit verhaal!

Recensie:
Bij de titel Vanillevla met wormen, denk je niet direct aan een prinsessenverhaal. Toch is dat hier wel het geval en dat wordt al snel duidelijk als je begint te lezen. Alleen dit keer geen zoetsappig verhaal over prinsessen en knappe prinsen. Nee, vanillevla met wormen is een hilarisch boek over een meisje dat kattenkwaad uithaalt!

Prinses Charlotte woont met haar moeder in een schitterend paleis. Haar vader leeft helaas niet meer. Dat prinses zijn niet betekend dat je altijd zelf mag weten wat je doet, wordt duidelijk in dit verhaal. En als koningin ook niet…De ministers vinden dat de Hare Majesteit maar weer eens moet gaan trouwen. Prinses Charlotte weet niet wat ze hoort! Hoe kan dat nou? Ze wil niet dat haar moeder gaat trouwen! Bovendien is ze al getrouwd met haar vader!
Vastbesloten zet prinses Charlotte alles op alles om een huwelijk te voorkomen…

Screenshot 2015-01-02 at 12.52.29

De koningin – de moeder van prinses Charlotte – heeft een lijst gekregen met potentiële kandidaten voor het huwelijk. En laat prinses Charlotte nu precies weten wat er nodig is om elke prins gillend de deur uit te laten gaan.
Wanneer prins nummer één op komst is voor een etentje is de eerste stap snel gezet. Ze sluipt de keuken in en saboteert wat gerechten die door de kok zijn klaargemaakt. Het toetje blijkt zich hier prima voor te lenen. In de vanillevla stopt prinses Charlotte een handjevol wormen. Eens kijken of de prins dan nog zo graag met haar moeder wil trouwen!

Screenshot 2015-01-02 at 12.51.37

Kinderen zijn dol op kattenkwaad en dus zullen ze smullen van dit (voorlees)verhaal! Want uiteraard blijft het niet alleen bij vanillevla met wormen, maar volgen er nog veel meer hilarische streken van deze prinses. Charlotte leeft zich volledig uit en eigenlijk doet ze haar moeder – die ook niet wil trouwen – een groot plezier.
Maar dan lijkt opeens een prins het hart van haar moeder te veroveren. Is het dan wel verstandig om ook deze prins weg te jagen?

Vanillevla met wormen – Yvonne de Vries
Illustraties door Kees de Boer
Bekijk op bol.comZelf lezen, hardcover, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share