Twintigduizend mijlen onder zee – Geronimo Stilton

Screenshot 2014-05-08 at 17.03.28Twintigduizend mijlen onder zee…. dat is toch een boek van Jules Verne, hoor ik jullie bijna denken! En inderdaad, dit boek is in 1869 door de bekende Franse schrijver geschreven en is inmiddels, zoals een aantal andere boeken van Verne, een klassieker geworden.

Een van die andere klassiekers van Jules Verne is “Reis om de wereld in 80 dagen” en die ben ik al een tijd aan het voorlezen aan mijn oudste zoon. Hoewel hij het erg boeiend vindt, is het een hele klus om het ouderwetse woordgebruik en de uitvoerige beschrijvingen voor te lezen en toch de aandacht geboeid te houden. En wat nu zo leuk is, is dat uitgeverij De Wakkere Muis een aantal klassiekers, waarvan de verhalen zeer de moeite waard zijn om aan jeugdige lezers mee te geven, in een nieuw jasje heeft gestoken. Zo ook 20.000 mijlen onder zee!

Screenshot 2014-05-08 at 17.20.59

Recensie

Screenshot 2014-05-08 at 17.16.36In de versie van Geronimo Stilton van Twintigduizend Mijlen onder Zee wordt het originele verhaal van Jules Verne op de voet gevolgd. We maken alle avonturen van professor Aronnax en zijn butler Conseil mee die op expeditie gaan op zoek naar een zeemonster. Het monster blijkt een onderzeeër te zijn, de Nautilus, waar Nemo de kapitein van is. Gezien in het perspectief van de tijd waarin het geschreven is, is dit natuurlijk een Science Fiction boek, maar nu, bijna anderhalve eeuw later, leest het als een spannend avontuur.

Screenshot 2014-05-08 at 17.16.07Mijn oudste zoon van 10 “verdween” in het boek. Hij wilde het niet meer loslaten tot het uit was. Gelukkig hadden we vakantie en kan hij snel lezen! Zijn mening: “Ik vond het boek leuk omdat er veel techniek in voorkwam, en het erg spannend was“.

Zoals alle boeken van De Wakkere Muis is ook dit boek weer aantrekkelijk vormgegeven. Zowel door de woorden te “versieren” als door de kleurrijke illustraties. Het boek is ook goed voor te lezen, maar is ook echt uitnodigend voor jeugdige lezers (vanaf een jaar of 9) om zelf te lezen.

Twintigduizend mijlen onder zee – Geronimo Stilton
Naar de klassieker van Jules Verne
Hardcover, 224 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-05-08 at 17.16.17

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …

Share
Share