Thuis droge voeten behandelen kan met dit middel

Een droge en ruwe huid van de voeten kan verschillende oorzaken hebben. De voeten zijn complex en bestaan uit spieren, gewrichten, botten, pezen en zenuwen. De voeten ondersteunen het hele lichaam wanneer je loopt. Het is dus verstandig om goed voor de voeten te zorgen. Pijn in de heupen, rug en knieën is te voorkomen door goede schoenen te dragen. Er zijn ook speciale middelen om thuis de droge en gebarsten voeten te behandelen. Het verzacht de ruwe huid. Vaak is een ruwe en droge huid thuis goed te behandelen.

Een voetenbadje nemen
Het is goed om de voeten te weken in een warmwaterbadje. Houdt de voeten niet te lang in een heet bad of in het zwembad met chloor. De voeten een kwartier laten weken in wat water om ze te hydrateren is goed. Ze zijn dan minder droog en gemakkelijker te behandelen. Week de voeten niet te lang in een heet bad, omdat de natuurlijke oliën dan verloren gaan. De buitenste laag wordt daardoor juist droger. Geeft je voeten niet vaker dan drie keer per week een voetenbadje. Vaker zal juist averechts werken en de voeten niet per se gezonder maken. Het is mogelijk om wat azijn bij het water te doen of wat zuiveringszout. Een milde zeep mag ook of wat epsomzout. Ook witte azijn of citroensap is goed om in het voetenbadje te doen. Het helpt de voeten.

Exfolieer de voeten
Het is een mooie term voor het verwijderen van de bovenste huidlaag die dood is. Hierna kunnen de onderliggende lagen beter behandeld worden. Een puimsteen is hierbij een prima hulpmiddel. Er zijn geen grote borstels nodig. Het is verstandig om de voeten goed te exfoliëren. Het is goed om dit voor het warmwaterbad te doen. Doe het tien minuten van tevoren. Wanneer het proces regelmatig herhaald wordt zullen de resultaten snel zichtbaar zijn.

Hydrateer de huid
Droge en gebarsten voeten behoren tot het verleden. Nadat de bovenste laag dode huidcellen is verwijderd is het belangrijk om de voeten te hydrateren. Na het douchen of het weken is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten op de voeten aan te brengen. Ze krijgen en behouden zo hun vochtige huid. Kies voor de juiste producten om goed voor jouw voeten te zorgen. Kijk vooral naar de kwaliteit en minder naar de prijs. Uiteindelijk dragen jouw voeten iedere dag het hele lichaam.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Bring Home the Fun

Inmiddels is het al bijna ‘gewoon’ aan het worden voor veel mensen. Kinderen die thuis …