Reservetijd

Reservetijd is een bundeling van brieven van Niels aan zijn beste vriend Maxim die na een ernstig motorongeluk in coma in het ziekenhuis ligt. Niels was aanwezig bij het ongeluk en voelt zich ook verantwoordelijk. Het leven van Niels gaat in volle hevigheid door, terwijl dat van Maxim stil ligt, aan de beademing in het ziekenhuis en het maar de vraag is of hij blijft leven.

Niels gaat elke dag bij Maxim op bezoek en vertelt wat hij die dag heeft gedaan. Hij vertelt over zijn werk en over de vrienden en familie van Maxim, over zijn zorgen en zijn verbazing over de artsen van het ziekenhuis. En omdat Niels niet keer weet of Maxim wel alles hoort wat hij vertelt, schrijft hij het ook op. Dat schrijven is een manier van overleven voor Niels, om te accepteren wat er met Maxim is gebeurt, om met zijn schuldgevoel om te gaan en om verder te kunnen met zijn eigen leven.

Ik heb Reservetijd vrij snel uitgelezen. Het leest makkelijk en snel. De auteur heeft een prettige schrijfstijl. Het verhaal is ontroerend en ik had zo nu en dan de tranen in mijn ogen staan. Bijzonder vind ik dat de hoofdpersonen twee mannen zijn. Dit soort boeken hebben immers meestal vrouwen in de hoofdrol. De cover is ook zeer passend gekozen en druk het verdriet en de wanhoop van de hoofdpersoon uit. Een boek dat aangrijpt.

Reservetijd – Rita Valk
roman, paperback, 186 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Zonder mij

Wat als je leven verdergaat zonder jou? is de ‘ondertitel’ van het boek Zonder mij, …

Share
Share