“Iets van LEGO”

De lijstjes in de schoenen liegen er niet om: heel veel kinderen willen LEGO! Sommige iets specifieks, van een bepaald thema, maar veel kinderen zetten gewoon “iets van LEGO” ergens bovenaan hun lijstje. En ongelijk kan ik ze niet geven, want wat je ook van LEGO krijgt, het is altijd goed. En voor de jongere kinderen onder ons, geldt dat natuurlijk ook voor DUPLO.

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen<klik hier voor het verslag>Screenshot 2014-11-28 at 20.22.52, is LEGO zelf actief bezig met het stimuleren van kinderen om dit constructie speelgoed niet alleen te gebruiken om het voorbeeld van de doos na te bouwen.

Sowieso zijn veel bouwdozen tegenwoordig voor twee (of meer) modellen te gebruiken, maar -zoals zelfs The LEGO Movie laat zien- LEGO is bedoeld om steeds opnieuw uit elkaar te halen en er dan weer nieuwe dingen van te maken. Lekker keer op keer je fantasie gebruiken.

Screenshot 2014-11-28 at 20.22.39Neemt niet weg dat de dozen LEGO er aantrekkelijk uitzien en dat kinderen dan natuurlijk aangetrokken worden door de voorbeelden die er op die dozen staan.

Van complete brandweerkazernes tot DUPLO treinen en van LEGO Friends boten met dolfijnen tot DUPLO dierentuinen, voor alle leeftijden en alle smaken is er wal iets wat aanspreekt.

Maar…. hoe weet je nu wat je aan Sint of Kerstman moet adviseren wanneer je kind “iets van LEGO” op zijn/haar lijstje heeft staan? Op zich is het altijd goed natuurlijk, maar hoe vind je in het totale aanbod het ultieme cadeau?

Een paar tips:

  • Wanneer je kind een bepaald interessegebied heeft, zoals treinen, prinsessen, auto’s of ruimtevaart, kies dan iets uit een thema wat daar bij past.
  • Eén doos van LEGO Friends heeft de titel “Speelgoed van het Jaar 2014” gewonnen. Een nominatie is al heel wat, maar daadwerkelijk winnen in de leeftijdscategorie waarin je bent genomineerd, is een hele prestatie. LEGO Friends Heartlake winkelcentrum is Speelgoed van het Jaar 2014 geworden in de leeftijdscategorie 6 en 7 jaar.

Lego-Friends-Heartlake-winkelcentrum-trotse-moeders-speelgoed-van-het-jaar-2014-lego

  • lego-chima-phoenix-vuurtempel-trotse-moeders-speelgoed-van-het-jaarKijk naar welk speelgoed van LEGO nog meer genomineerd was voor de titel “Speelgoed van het jaar 2014”. Die nominatie krijg je niet zomaar, dus het is altijd goed om die producten wat nader te bekijken. Hieronder de andere genomineerde dozen:
  • Heeft je kind al wat LEGO van een bepaald thema, kijk dan of het leuk is om dit aan te vullen. Zo zou je bijvoorbeeld met LEGO City een compleet dorp kunnen laten bouwen door iedere keer bij gelegenheden als de decembermaand of verjaardag een aanvulling te laten geven. Ook prettig voor opa’s/oma’s wanneer ze in ieder geval weten in welke richting ze moeten zoeken.Lego-Ultra-Agents-Hoofdkwartier-speelgoed-van-het-jaar-2014-trotse-moeders-70165-vrachtwagen
  • Heb je meerdere kinderen, kijk dan of het leuk is om ze allemaal een eigen ’thema’ te laten sparen. Onderling kan er dan nog steeds volop gespeeld worden, maar ieder kind heeft wel zijn/haar eigen soort LEGO.
  • Is je kind geïnteresseerd in techniek, kijk dan eens bij technisch LEGO wat voor moois er op allerlei bouwniveaus te krijgen is
  • Wat DUPLO betreft is een basisdoos altijd handig, zeker wanneer je kind nog in een leeftijd zit dat hij/zij graag ’torens bouwt’
  • Duplo heeft ook veel dozen die uitnodigen tot rollenspel, zoals bijvoorbeeld “creatieve picknick” waarmee je allerlei ‘eten’ kunt creëren die je daarna natuurlijk samen kunt ‘opeten’, klik hier voor de recensie >>>>
  • LEGO heeft ook Adventskalenders waardoor je kind iedere dag een leuke verrassing krijgt.

Screenshot 2014-11-28 at 20.22.23

 

 

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …