Een jaar met Jip en Janneke

Een jaar met Jip en Janneke begint met ‘Bloemen zaaien’ in het voorjaar, en eindigt met de jaarwisseling en ‘Een nieuwe kalender’. In de loop van het jaar zoeken Jip en Janneke paaseieren in de tuin, gaan ze samen naar het strand en ook naar Artis. Er wordt gevliegerd, in regenplassen gestampt, een sneeuwman gemaakt en natuurlijk versieren ze samen de kerstboom. Bij elk van de vijftig verhalen hoort een schitterende grote kleurenillustratie.

Recensie
Ik vind Jip en Janneke persoonlijk erg leuke boeken. En dat merk in ook aan mijn kinderen. Ze vinden de verhalen erg leuk. We hebben nog een boek van Jip en Janneke, maar daar staan alleen maar zwart–wit tekeningen in. En dat vind ik wel het leuke van dit boek dat hier gekleurde tekeningen in staan. En het zijn geen kleintjes, maar bij elk verhaal een tekening over de hele bladzijde.

De verhalen spreken ook erg aan. Veel bekende onderwerpen zoals: Het regent zo, naar het circus, Jip snijdt zich, scheren. Een jaar met Jip en janneke is gewoon een leuk boek!

Een jaar met Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt
Voorleesboek, hardcover, 128 pagina’s, Querido

 

Lees ook:
Floddertje is vies
Beertje Pippeloentje
Annie M.G. Schmidt-week

About Grietje Ekkelenkamp

e.e.ekkelenkamp@hetnet.nl'
Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.

Check Also

Hoe maak je een babykamer in een ‘Fiep-Westendorp-thema’?

Een van de leukste dingen om te doen wanneer je zwanger bent, is nadenken over …