Elmer en tante Zelda

Elmer en tante ZeldaElmer en Wilbur gaan op bezoek bij tante Zelda. Tante Zelda is oud en doof, maar ook heel grappig. Tijdens een gezellige wandeling laat ze haar neefjes haar nieuwe buurt zien.

Recensie
Elmer is ongetwijfeld het liefste en schattigste olifantje in prentenboek land! Wie wel eens een boekje over hem heeft gelezen, weet dat het een bontgekleurde kleurtjesolifant is. Zijn neefje Wilbur is zwart wit gekleurd. De twee neven zijn goede vrienden van elkaar en maken samen heel wat mee.

In dit boek gaan ze naar tante Zelda, die pas geleden verhuisd is. Tijdens hun bezoek komen ze achter de ware reden hiervan. Dat hun tante doof is merk je goed in het verhaal; steeds als Elmer of Wilbur iets zeggen, herhaalt tante een heel ander woord wat er qua klank op lijkt. Zo willen de neven wel “wedden” maar hun tante verstaat “bedden” en zegt dat het nog lang geen bedtijd is. Kinderen zullen hier smakelijk om moeten lachen om Elmer en Tante Zelda en wellicht herkennen ze het wel van bijvoorbeeld opa of oma. De familiebanden worden in dit boek eens goed aangehaald en dat maakt dit vrolijk gekleurde boek een heel waardevol bezit.

Elmer en tante Zelda – David McKee
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, Van Goor
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Rikki en de eekhoorn
Sofie en de pinguïns
Voorlezen kan iedereen

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

nijntje-boek in Nederlands met Gebaren

Toen ik het persbericht over de uitgave van een nijntje-boek in gebarentaal las, dacht ik …

Share
Share