Onlangs ontving ik een prachtig pakket van Honig, vol met items die met soep te maken hebben. De gelegenheid hiervoor was de publicatie van de resultaten van een onderzoek over welke groenten mensen zoal weggooien en waarom ze dat doen. …
Read More »Pittige pompoensoep – recept
Pittige pompoensoep, het klinkt als een titel uit een Suske en Wiske boek 😉 Hieronder het recept: Nodig ong. 1 kg. oranje pompoen 1 winterwortel 400ml. kokosmelk beetje verse sinaasappelsap klein stukje verse geraspte gember 1 theel. komijnpoeder beetje zout …
Read More »Zelf kibbeling maken, in de oven!
Wachtend op de veerboot, na een dagje strand of zomaar bij de viskraam op de markt: kibbeling is al honderden jaren een typisch Hollandse snack waar Nederlanders op verschillende momenten van genieten. Boterzachte malse witvis in een goed gekruid en …
Read More »Andere spaghetti bolognese – recept
Spaghetti Bolognese is waarschijnlijk één van de meest bekende spaghetti-gerechten. Hier is een variant op dit gerecht, waarbij de smaak van de bleekselderij een bijzonder effect geeft: heerlijk! Nodig: 2 eetl olijfolie ½ winterwortel in hele kleine stukjes 2 stengels …
Read More »Women’s Empowerment for Zero Hunger – feiten
United Nations World Food Programme (WFP) Honger is een van de grootste issues in de wereld. Op dit moment lijden 795 miljoen mensen honger. Het World Food Programme is de grootste humanitaire organisatie strijdend tegen honger wereldwijd. Het WFP biedt …
Read More »Poetjes-pap [recept]
Poetjes-pap. Het was één van de lekkerste dingen die ik me uit mijn kindertijd kan herinneren. We ontbeten iedere ochtend gezamenlijk, mijn ouders, mijn broer en ik. Meestal werd de tafel gedekt en smeerden we allemaal onze eigen boterham. Maar …
Read More »Kookboek voor een rustige buik – recensie
Kookboek voor een rustige buik is een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met gevoelige darmen, en in het bijzonder voor hen met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). De basis voor het kookboek is de wetenschappelijk onderbouwde FODMAP-methode uit …
Read More »‘Goei vliesj ies croma weerd’
‘Goei vliesj ies croma weerd’. Ik hoor jullie bijna denken dat er iets mis is met me…. Maar wees gerust, het enige wat er met me aan de hand is, is dat ik in Zundert geboren ben 😉 Zundert, een …
Read More »Cappuccino op kantoor!
Een tijdje geleden heb ik een eigen kantoor gekregen van waaruit ik heerlijk geconcentreerd kan werken. Zoals nu: hondje naast me, zonnetje door de ramen, heerlijk! Je zou bijna vergeten dat je aan het werk bent 😉 Toen ik mijn …
Read More »‘Dat zal lekker smaken’
Doelgroep van dit kookboek zijn gezinnen met (jonge) kinderen. De eerste tien pagina’s worden gevuld met informatie over het hoe, waarom en wanneer baby’s overgaan op vast voedsel. Daarbij tips en trucs, voorlichting over gezonde voeding en biologisch eten en …
Read More »Groente-lasagne [vegetarisch recept]
Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel. Vaak zijn onze maaltijden daarom “gemengd”: hij vlees en ik een vleesvervanger. Gelukkig vindt hij het niet erg om ook vegetarisch te eten af en toe wat met een ovenschotel wel …
Read More »Worteltaart [recept]
Op dierendag verwennen we onze huisdieren. Maar er is niets mis met zelf het feestje ook een beetje meevieren! Bijvoorbeeld met een heerlijke worteltaart. Nodig: 250 g zelfrijzend bakmeel 250 g boter 100 g bruine basterdsuiker 100 g fijne kristalsuiker …
Read More »Eten als in Darfur, verslag inclusief recepten
Hoe maak je je kinderen bewust van de verschillen in de wereld zonder ze bang te maken. Hoe ga je het gesprek aan op een leuke manier, maar wel zo dat de boodschap overkomt? In een eerder bericht over het …
Read More »Salted Caramel Mocha [recept]
Salted Caramel Mocha is een koffie met de combinatie van zout en zoet. Voor mij een geheel nieuwe ervaring, maar het smaakte heerlijk, moet ik zeggen. En nu het herfstweer niet meer te ontkennen valt, wil ik graag het recept …
Read More »Saffraan-ijs [recept]
Met dank aan mijn lieve vriendin Elly, tevens tante van mijn kinderen en peettante van mijn dochter, heb ik ooit kennis gemaakt met het lekkerste ijs wat ik ooit heb gegeten: saffraan-ijs. We vierden onze 12,5 jarige vriendschap (inmiddels zijn …
Read More »“Restjesstamppot” met bloemkool – recept
Ik gooi zelden eten weg. Tenzij het zelfstandig kan lopen, bij wijze van spreken 😉 Het is altijd weer een leuke uitdaging om te kijken wat er met restjes gecreëerd kan worden. In huis: half blikje mais, bloemkool, ui, aardappelen, …
Read More »Dineren met dictators
Adolf Hitler vond duif heerlijk, Saddam Hoessein was als een kind zo blij met gegrilde karper en Kim Jong-il hield enorm van haaienvinnensoep. Met dit krankzinnige kook- en geschiedenisboek tover je met het grootste gemak de favoriete gerechten van de …
Read More »Geen gezeur, meer wijn!
Geen gezeur, meer wijn! is een boek vol losse waargebeurde verhalen van drie vriendinnen. Anna (42), Caro (40) en Esmee (40) ontmoetten elkaar 20 jaar geleden tijdens hun studententijd. Ze wisten al snel dat ze types voor elkaar waren. Kenmerken: …
Read More »Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek van koken met Karin [recensie]
Weg met de jojodieetboeken en gehypte superfoods. Gezond en smakelijk eten was nog nooit zo makkelijk! Het recept is oersimpel: gooi alle pakjes en zakjes de deur uit en ga zelf aan de slag. Je leeft lekkerder en voelt je …
Read More »Zalmpakketjes uit de oven, met sinaasappel – recept uit Lekker Opscheppen!
Een van de favoriete kookboeken van mijn dochter (8) en mij is het boek van Karin Luiten: Lekker Opscheppen! Een kookboek voor kinderen wat er erg aantrekkelijk uit ziet, vol staat met leuke weetjes, maar uiteraard ook recepten bevat van …
Read More »