Bananenpannenkoeken – het beste recept volgens Trotse Moeders

bananenpannenkoeken-banaan-ei-pannenkoek-recept-copyright-trotse-moeders-7Overal op Social Media zie je foto’s van bananenpannenkoeken. Ze zien er altijd heerlijk uit en schijnen nog goed en gezond te zijn ook (volgens diezelfde Sociale Media). Omdat er talloze recepten circuleren die allemaal verschillend zijn, besloten mijn dochter en ik voor jullie het beste recept voor bananen-pannenkoeken uit te proberen.

We kwamen uit op de verhouding 3 eieren en 2 bananen. Meer eieren geeft teveel een ei-smaak en met meer bananen is het niet goed te bakken. Drie eieren en twee bananen dus, of, in ons geval met een gezin van 5 personen: 6 bananen en 9 eieren.

Eerst hoe het NIET moet:
Doe de eieren en de bananen NIET in een blender! Wanneer je op die manier een beslag maakt, zitten er teveel luchtbelletjes in en vallen de pannenkoeken bij het omdraaien uit elkaar… Ze smaken dan wel hoor, maar wanneer het je ambitie is om een foto op Facebook of Twitter te zetten, ziet het er minder gezellig uit 😉

bananenpannenkoeken-banaan-ei-pannenkoek-recept-copyright-trotse-moeders-1 bananenpannenkoeken-banaan-ei-pannenkoek-recept-copyright-trotse-moeders-2

Hoe dan wel?
Prak de bananen zo fijn mogelijk en roer er de eieren door. Kluts het geheel een beetje en giet steeds een beetje van dit beslag in een hete koekenpan. Draai de pannenkoeken om zodra de bovenkant ‘droog’ begint te worden.

bananenpannenkoeken-banaan-ei-pannenkoek-recept-copyright-trotse-moeders-4 bananenpannenkoeken-banaan-ei-pannenkoek-recept-copyright-trotse-moeders-5

Serveer de bananenpannenkoeken warm. Er hoeft geen suiker of stroop op, ze zijn zo al heerlijk. Prima als ontbijt of lunch of met wat ijs, slagroom en vers fruit als toetje.

bananenpannenkoeken-banaan-ei-pannenkoek-recept-copyright-trotse-moeders-3 bananenpannenkoeken-banaan-ei-pannenkoek-recept-copyright-trotse-moeders-6

Voor andere Trotse Moeders recepten, klik hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Aspergeschotel, of Asperges au Gratin [recept]

Aspergeschotel, of asperge-ovenschotel klinkt al lekker, maar noem je het Asperges au Gratin dan kom …