Attractiepark Slagharen

Namens TrotseMoeders.nl mochten we Attractiepark Slagharen testen. Een week van te voren hadden we al grote voorpret. De site van Attractiepark Slagharen hebben we in deze week dan ook druk bezocht. In welke attracties wilden de kinderen sowieso en welke attracties konden we overslaan? Via de ‘lengtetabel’ konden we vooral al precies zien welke attracties al door de lengte van de kinderen zouden afvallen. Maar binnen de lengte van mijn kinderen (4 jaar en 6 jaar) waren er nog tal van attracties die we konden bezoeken. Fijn!

Het attractiepark
We kwamen rond 9.45 uur aan en konden het park al direct in. We hadden lang in de auto gezeten, dus zijn we eerst naar de wc gegaan. Helaas bleken de wc’s niet echt schoon te zijn. Dit was dan ook direct een grote minpunt. Vooral omdat het nog maar begin van de dag was en het nog erg rustig was. De wc’s hadden dus (nog) echt schoon moeten zijn!

Hierna gingen we vol goede moed op naar de eerste attractie; de Nautilus. De kids genoten van deze attractie net zoals ik 30 jaar geleden ervan genoot. Voor kinderen is het erg leuk om in een ‘echte’ onderzeeboot te zitten. Daarna op naar Jumbo. Heerlijk vliegen door de lucht. Het was nog zo rustig dat we zitten konden blijven. Om zo direct nog een tweede rondje te doen.

Hierna ging ik zelf een keertje in de Free Fall. Er kunnen 12 personen in, maar er werden maar 10 mensen doorgelaten. Ik was nummer 11 en ging ervan uit dat ze even keek hoeveel er nog bij konden. Maar nee hoor… Ze deed gewoon alle beugels van de stoeltjes dicht. Vragen of ik er nog bij kon. Ik was per slot van rekening alleen, de eerste in de rij en de attractie had nog twee lege plekken. “Eehh nee, hij zit nou al dicht”, was het antwoord. Dit heb ik nog nooit meegemaakt in een attractiepark… De medewerker keek toen nog even aan de andere kant of daar nog een stoel vrij was. En ja hoor… er was nog een stoel vrij waarvan de beugel nog van open was. Ik mocht dus toch alsnog mee. Super natuurlijk, maar zo hoort het natuurlijk niet te gaan. Er waren nog 2 plekken vrij. Ze had moeten vragen of er nog twee personen mee wilden.

Op naar het reuzenrad. Bovenaan hadden we een prachtig uitzicht op het park en de omgeving. Erg mooi om te zien. In de Wild West Adventure, waren we even bang dat we nat zouden worden. Maar dat bleek niet het geval. Met een bootje voerden we rustig langs het Wilde Westen. Erg mooi om te zien. En erg mooi gemaakt. Of dat allemaal nog niet genoeg was, daarna ook nog naar de Circus Show. Dit was een humoristische show met als hoogtepunt een schitterende trapeze act. De show duurde een half uur. Gedurende dit half uur werd er continu hetzelfde grapje gemaakt. De kids vonden het leuk, maar mijn man en ik hadden het wel gehad na een paar keer. Jammer…

Na de show zijn we nog naar o.a. de volgende attracties;geweest; Old Timer, Draaimolen, Galoppers, Monorail. De kids (en wij dus ook) genoten volop van elke attractie. Ze hadden de grootste lol.

Miracle of Lights
Aan het einde van de dag waren we bekaf van al dit plezier. Toch nog even gewacht op de Miracle of Lights show die aan het einde van de dag opgevoerd zou worden. Deze lichtjesparade is een super afsluiting van de dag! De parade bestaat uit acht voertuigen, die compleet versierd zijn met lichtjes. Daarnaast zijn er nog tal van danseressen, acrobaten, steltlopers en trapeze artiesten die in deze optocht meelopen. Ook deze artiesten zijn volledig versierd met talloze lichtjes. Hierdoor krijg je een schitterende lichtjesparade. In totaal branden er 2.500.000 lichtjes tijdens de Miracle of Lights. Onze verwachtingen werden volop overtroffen. Niet alleen op de grond, maar ook in de lucht kwamen lichtjes voorbij. Zo hing er een elfje aan de kabelbaan en stond er iemand bovenop de Free Fall, ook compleet met lichtjes. Vervolgens kwam er nog vuur aan te pas en kwam er vuurwerk uit de Free Fall. Dachten we alles gehad hadden, kwam nog de knaller: een schitterende vuurwerkshow in de lucht! We zijn blij dat we op de Miracle of Lights hebben gewacht. Want dit was het wachten meer dan waard!

We hebben ondanks een paar minpunten echt een topdag gehad. En we zijn dus heel blij dat we namens TrotseMoeders.nl dit park mochten testen!

TIP: wie dit jaar nog wil genieten van Slagharen, kan dat in December doen. Dan is het park elk weekend (en ook op 26+27) december open. Uiteraard zijn er in deze maand diverse winterse activiteiten te doen in Slagharen. Voor meer informatie over (Winter) Slagharen, klik hier.

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Jul & Julia Zomerweken bij De Julianatoren [verslag]

Zoals jullie ongetwijfeld weten, ben ik een grote fan van kinderpretpark De Julianatoren. Bijna ieder …