Moemins woordenboekje

Boek voor de allerkleinsten over het grappige beestje Moemin dat woordjes uitbeeldt. Zo zien we Moemin een appel plukken, en uit een bekertje drinken, een schelp oppakken en nog enkele van dat soort voorbeelden.

Recensie
Het leuke van Moemins woordenboekje is dat het een heel koddig beestje is. Het boek is vrolijk geïllustreerd en de illustraties maken het mogelijk om er een verhaaltje bij te vertellen. Zo zie je Moemin bijvoorbeeld een appel plukken. Je kind kan dan het woordje ‘appel’ leren, maar ook ‘boom’ en je kan er ook even bij vertellen dat appels aan de boom groeien. Het boek is stevig zodat kleine kinderen het niet makkelijk kapot zullen maken.

Ik vond dit boekje echt iets voor kindjes die hun allereerste woordjes leren, dus zo tussen de 1 en anderhalf. Mijn zoone is twee jaar en die was vrij snel ‘klaar’ met het boekje.

Moemins woordenboekje – Tove Jansson
Dreumes boekje, hardcover, 14 pagina’s, Clavis

Lees ook:
Drie boekjes in een Dikkie Dik rugzak
De wereld van Sesamstraat
De wereld van Eric Carle

About Yvon Reitsma

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …